Želite da putujete ove jeseni ali ne znate gde?! Evo top povoljnih preporuka za evropske destinacije!
Milano, Foto: Promo

putovanje

Želite da putujete ove jeseni ali ne znate gde?! Evo top povoljnih preporuka za evropske destinacije!

Leto se završilo ali ne i putovanja. Neobično tople jesenje mesece iskoristite pametno za obilaske evropskih metropola. Vreme je za City Break avanture a Felix Travel ima top ponude.

Objavljeno:

Neka vaše prvo putovanje bude putovanje Prag, glavna i najveća češka metropola. ,,Zlatni Grad’’ ili ,,Grad stotinu tornjeva’’, imena po kojima je grad još poznat, je evropska metropola kulture. Grad nudi mnogo razloga zbog kojih je toliko impresivan i privlačan posetiocima. Na Vltavi, reci na kojoj je ovaj prelep grad smešten, postoji čak 14 mostova od kojih je najpoznatiji Karlov most, simbol češke prestonice. Gradska četvrt Hradčani, gde se nalazi i Praški zamak koji je između ostalog najveći zamak na svetu a i rezidencija češkog predsednika, zatim Zlatna ulica, Astronomski sat, Plešuća zgrada, samo su neki od simbola ove dobro očuvane metropole.

Prag
foto: Promo

Još jedno putovanje koje vam nudi mešavinu bogate istorije i savremenog načina života jeste putovanje Venecija. Nekada centar moćne Mletačke republike i najveći trgovački centar između istoka i zapada Evrope, Venecija je prava ,,Kraljica Jadrana’’. Izgrađena je na 118 malih ostrva i zato se može reći da je unikatan grad. U Veneciji postoji ogroman broj turističkih atrakcija, od kojih se posebno izdvajaju Veliki kanal, Most Rialto, Duždeva palata, Crkva Svetog Marka, Most uzdaha, Crkva Santa Marija dela Salute, Galerija Akademije i mnoge druge. U gradu se tokom godine dešavaju mnoge manifestacije, od kojih su najpoznatije Filmski festival u Veneciji, Venecijanski bijenale i Karneval u Veneciji. Posetite Veneciju i sigurno nećete ostati ravnodušni!

Venecija
foto: Promo

Ako ne volite hladnu i kišnu jesen, onda je putovanje Atina idealno putovanje za vas. Grad filozofije i demokratije, olimpijski grad, samo su neki od epiteta ovog vanvremenskog grada. Atina je takođe rodno mesto Sokrata, Periklea, Sofokla i drugih značajnih filozofa, pisaca i političara antičke Grčke, a ime je dobila po grčkoj boginji mudrosti Atini. Grčka prestonica nudi puno raznovrsnih sadržaja koje mogu posetioca držati okupiranim danima. Simbol grada je Akropolj sa hramovima Partenon i Erehtejon. Osim pomenutog Akropolja treba posetiti i Hram Zevsa Olimpijskog, zatim najvišu tačku grada a to je brdo Likavitos, Trg Monastiraki, staru četvrt Plaku, stadion Panatinaiko, Nacionalni arheološki muzej, Parliament, Zapio i još mnoge druge atrakcije.

Atina
foto: Promo

Svaki od ova tri grada je priča za sebe, vredan obilaska. Mi preporučujemo sva tri da posetite, a na vama je da odlučite koja je vasa sledeća destinacija.

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.