POZNATI SRPSKI IMUNOLOG SAVETUJE KAKO OJAČATI IMUNITET: Prebrodite SEZONU virusa NA NOGAMA uz ova DVA načina
Dr Dragoslav Popović, Foto: Printscreen / RTS

ovo morate znati

POZNATI SRPSKI IMUNOLOG SAVETUJE KAKO OJAČATI IMUNITET: Prebrodite SEZONU virusa NA NOGAMA uz ova DVA načina

Poznati imunolog savetuje kako da ojačamo imunitet za vreme sezone gripa

Objavljeno:

Ovih dana malo-malo pa je neko bolešljiv. Ambulante su pune pacijenata koji se žale na kašalj, gušobolju i curenje iz nosa. Imunolog dr Dragoslav Popović gostujući na Prva TV naglasio je da ulazimo u sezonu respiratornih bolesti u periodu kada će biti i povećano zagađenje vazduha.

Zdrava i pravilna ishrana na prvom mestu, fizička aktivnost, izbegavanje alkohola i pušenja, kao i redovan san su ključni za imunitet.

Kako da se još zaštitimo od virusa i ojačamo imunitet? Kada je reč o suplementima dr Popović je rekao da u slučaju akutnih respiratornih infekcija cink može da pomogne.

Imunitet
foto: Profimedia

"Ako zaista želimo da se zaštitimo od bolesti koje nam predstavljaju ključne rizike u ovom periodu, a to su kovid i grip, tada moramo da razmišljamo o sticanju specifičnog imuniteta. On može da se stekne na dva načina. Prvi, na teži način, a to je da se bolest preleži i drugi i lakši - vakcinacija", dodao je dr.

"Vakcinacija gripom je stigla i prima se do polovine novembra i cilj je da nas provede kroz vrh sezone gripa koja je obično negde krajem januar i početkom februara", objasnio je imunolog za kraj.

BONUS VIDEO:MILO JURI POSLEDNJU ŠANSU ZA IMUNITET, EVO ŠTA MU JE CILJ! Pavićević: Bolje da ostane u Dubajiu, povući će ceo DPS SA SOBOM

02:18

MILO JURI POSLEDNJU ŠANSU ZA IMUNITET, EVO ŠTA MU JE CILJ! Pavićević: Bolje da ostane u Dubajiu, povući će ceo DPS SA SOBOM

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.