idealan
HAJDUČKI KAČAMAK KOJI ĆE VAS IZUTI IZ CIPELA: Ovakav ni vaši STARI NISU JELI, brže-bolje ga SPREMITE sutra
Uživajte u njemu
Kačamak je tradicionalni srpski doručak, ali ovakav način pripreme malo ko zna.
U nastavku pročitajte recept za Hajdučki kačamak.
Sastojci
7 kašika projinog brašna
1 kašičica masti
2 kašike pretopa
stari sir ili kajmak
(Pretop ili moča se dobijaju tako što se pokupiti mast posle pečenja prasetine i jagnjetine ili nekog mesa. Tu mast pomešajte i ostavite je da se ohladi. Prilikom hlađenja, primetićete da se mast odvaja nagore, a da želatin koji je tamno mrke boje ostao na dnu.)
Priprema
U tiganj sipajte mast i pretop da se istope na blagoj vatri, pa dodajte 2 čaše vode. Kada provri dodajte projino brašno. Prilikom kuvanja na tihoj vatri mešajte sve vreme dok se ne razbiju grudvice brašna i ne dobijete kompaktnu smesu. Ako više volite da kačamak bude ređi dodajte još malo vode. Kada bude gotovo jelo sklonite ga sa vatre i sipajte u posude. U vruć kačamak dodajte sir ili kajmak po želji i šta više volite. Promešajte i uživajte. Prijatno!!!
(Espreso/Tehnomedia.blog)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!