HRANA ZA KOJU VERUJEMO DA POMAŽE PRI MRŠAVLJENJU JE PREVARA: Srbi je stalno jedu na DIJETI, a ona TOVARI kilograme
Gojaznost, Foto: Profimedia / Sergiy Tryapitsyn / Panthermedia /

obratite pažnju

HRANA ZA KOJU VERUJEMO DA POMAŽE PRI MRŠAVLJENJU JE PREVARA: Srbi je stalno jedu na DIJETI, a ona TOVARI kilograme

Ova namirnica spada u one sa niskim sadržajem šećera i ako se ne uzima umereno, može da uspori metabolizam i izazove gojenje.

Objavljeno:

Hranu sa niskim sadržajem šećera obično smatramo dijetalnom, ali da li je zaista tako? Nutricionistkinja Meri Sabata kaže da ovakva hrana može i te kako negativno da utiče na metabolizam, a izdvojila je jednu namirnicu koja čak može da podstakne gojenje, posebno u predelu stomaka.

orah
foto: Profimedia

Orašasti plodovi

Orašasti plodovi su poznati po obilju nutrijenata i niskom sadržaju šećera, što ih čini omiljenom opcijom za užinu. Nutricionisti će vam savetovati da pojedete svega nekoliko komada između obroka i to sa razlogom! Jer, ako se jedu u većoj količini, utiču na povećanje težine budući da su energetski "jaki". Greška koju većina pravi jeste što misli da je zbog niskog procenta šećera ova mnimrica dijetalna, a uopšte nije tako. Preterano uživanje u orašastim plodovima usporava metabolizam i, na kraju, povećava telesnu težinu.

Ishrana, Kreme, Detoks, Zdravlje, Lešnik, Paradajz, Zeleni čaj, Sunčanje, Suncokret
foto: Profimedia

Ipak, treba imati na umu da izbalansirana, kvalitetna ishrana, zajedno sa dobrim navikama i životnim stilom su ključni za dobrobit organizma. Uravnotežena ishrana, razvozteža u kolilini hrane koja se unosi i redovna fizička aktivnost su najefikasniji načini da se pospeši funkcionisanje metabolizma i spreči gojenje.

BONUS VIDEO:HRANA KOJA JE LEK! Profesor pčelarstva otkrio sve benefite dovoljnog unosa meda: Veoma lako saznajte koja je VAŠA dnevna mera!

01:29

HRANA KOJA JE LEK! Profesor pčelarstva otkrio sve benefite dovoljnog unosa meda: Veoma lako saznajte koja je VAŠA dnevna mera!

(Espreso/mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.