SVEŠTENIK OTKRIO DA JE OVO JEDINI POROK KOJI NE PRESTAJE NI POSLE SMRTI: Imaćete ga u ZAGROBNOM ŽIVOTU, a LEK JE...
Porok koji ne prestaje ni posle smrti, Foto: Youtube printscreen/Mark Noonan

paŽnja

SVEŠTENIK OTKRIO DA JE OVO JEDINI POROK KOJI NE PRESTAJE NI POSLE SMRTI: Imaćete ga u ZAGROBNOM ŽIVOTU, a LEK JE...

Sveštenik Srba navodi: - Igre na sreću ili kocka jesu greh i treba ga ispovediti

Objavljeno: 07:56h

Svi mi imamo bar po jedan porok s kojim se borimo ceo život. Međutim, da li znate da postoji i jedan koji ne prestaje čak ni nakon smrti?

Ukoliko nw možete pogoditi koji je, otkrivamo vam odmah.

U pitanju je verovali ili ne, kockanje.

Neke od karakteristika kockarskog ponašanja su: sebičnost, egocentričnost, obmanjivanje, laž, krađa, agresivnost, impulsivnost, nepoštovanje autoriteta, izbegavanje obaveza, tvrdoglavost, neadekvatno izražavanje emocija, izolacija (povlačenje) i mnoge druge.

Sveštenik Srba navodi: -Igre na sreću ili kocka jesu greh i treba ga ispovediti. U principu, kao pojam ili ideja, kocka je sasvim suprotna naporu, strpljenju, radu i svemu što se oduvek smatralo zdravim i normalnim. Jer, u suštini kocka je sanjarenje o nekakvoj sreći i maštanje o tome kako bi bilo kad bi bilo… Ona u nekom, veoma malom procentu, vodi iz teškog stanja u samo trenutno malo bolje, ali zato u veoma velikom procentu vodi iz lošeg u još gore. Dok zanemarljivih nekoliko mogu da se – samo trenutno obraduju, neuporedivo veći broj ljudi pada iz blata u kaljugu. Oni koji učestvuju u bilo kojoj vrsti kocke i sami doprinose svom a i tuđem osiromašenju i očaju. I onaj koji dobije na kocki – ustvari gubi, dok njegov brat u Hristu, Arhimandrit Mihailo Biković dodaje:

Kockanje
foto: Profimedia

- Na kocku možemo gledati iz više uglova, ali ja bih se zadržao na uglu gledanja na kocku, kao oblik zavisnosti. Gde je glavni problem kod svake zavisnosti? Čovek, dok je u telu, na ovaj ili onaj način može da udovoljava nekoj od zavisnosti, jer ima telo. Postavlja se pitanje, šta će biti onog trenutka kada napusti telo i ne može više da udovoljava svojoj zavisnosti, jer nema više tela. Tada nastaje muka koju bi i ovde na zemlji imao prilikom oslobađanja od zavisnosti, ali bi posle određenog vremena mogao da bude slobodan nakon pretrpljenih kriza. Kada napusti telo, psihička zavisnost ostaje, ali nema čime da je zadovolji i nastaje ista ona kriza kao i dok je bio u telu, samo što ovde nema prolaska krize i muke nego se nastavlja kroz večnost!

02:27

OVO CRKVA NIKADA NIJE OPROSTILA MILOŠEVIĆU! Čolović otkrio: Čuveni Slobin govor na Gazimestanu imao je VELIKU GREŠKU

(Espreso/srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.