AKO URADITE OVE 3 STVARI SA SOBNIM BILJKAA BUJAĆE KAO LUDE: Zimi će biti NAJZELENIJE, samo pratite KORAKE
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/Kruna VD

MORATE ZNATI

AKO URADITE OVE 3 STVARI SA SOBNIM BILJKAA BUJAĆE KAO LUDE: Zimi će biti NAJZELENIJE, samo pratite KORAKE

Ove stvari uradite sa svojim biljkama i bujaće cele zime

Objavljeno:

Uz samo 3 jednostavna saveta vaše sobno cveće bujaće tokom cele godine!

1. Smanjite zalivanje Leti je više svetlosti, više temperature, suv vazduh u periodima kada nema kiše, što znači da biljke aktivno upijaju vodu i rastu. U jesen postaje hladnije, zemlja u saksijama se sporije suši, pa je potrebno smanjiti učestalost zalivanja. Da ne biste pogrešili sa zalivanjem, uvek je vredno proveriti da li je zemlja u saksiji suva ili još nije. Mnogi ljudi preporučuju da se to uradi drvenim štapom, ali najlakši način je da to uradite prstom. One biljke koje su zahtevale zalivanje dva ili čak tri puta nedeljno tokom leta, mogu se zalivati jednom nedeljno u jesen.

Petunije, Calibrahoa, Milion Bels, Cveće, Biljke
foto: PRINTSCREEN YOUTUBE/OGRÓD NA BALKONIE

2. Uključite dodatno osvetljenje Naravno, vredi razmisliti gde da smestite biljke u zavisnosti od osvetljenja. Ako su svi prozori okrenuti prema jugu i jugoistoku, onda ne morate žuriti sa dodatnim osvetljenjem. Svi ostali treba unapred da razmišljaju o dodatnom osvetljenju. Naravno, možete odabrati vrste biljaka koje se mogu nazvati tolerantnim na senke. Preživeće zimu, ali se neće osećati dobro. Odgovarajuće osvetljenje može nadoknaditi nedostatke u nezi. Ako slučajno previše zalivate biljku, veća je verovatnoća da će njeno korenje istrunuti u mraku. Takođe, uz dodatno osvetljenje, biljke su manje podložne napadima štetočina.

3. Prehrana, presađivanje Ako biljku treba presaditi – korenje je previše izašlo, zemlja je siromašna i korenje je počelo da trune od preteranog zalivanja i lošeg sušenja zemlje – potrebno je ponovo posaditi bez obzira na godišnje doba. Prehrana se može smanjiti, ali ne i potpuno ukloniti. Morate se fokusirati na stanje biljke: ako nastavlja da proizvodi nove listove, naravno, vredi je prihraniti. Ali budite pažljivi sa dozama.

Bonus video: Biljni odgovor na alergije

05:43

Biljni odgovor na alergije

(Espreso/Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.