"PROBUDILA SAM SE U 4 I VIDELA DETE U KADI DOK SE DAVI": Uplakana majka UPOZORILA roditelje, NE DRŽITE OVO PORED
Dete u kadi, Foto: Prinstcreen/Instagram/tinyheartseducation

paŽnja

"PROBUDILA SAM SE U 4 I VIDELA DETE U KADI DOK SE DAVI": Uplakana majka UPOZORILA roditelje, NE DRŽITE OVO PORED

Ona je na mrežama podelila svoje iskustvo gde je njeno dete bilo u životnoj opasnosti - i prenosimo ga u celosti.

Objavljeno: 08:21h

Na jednom profilu na Instagramu koji se bavi savetima za ljude koji prvi put postaju roditelji je objavljen video posle kog su mnogi ostali zatečeni. Naime, jedna majka je podelila priču sa ljudima na društvenoj mreži i ovo je upozorenje za sve roditelje.

Mnogi od nas ne obraćaju pažnju na čep od odvoda u kadi (osim možda u kontekstu toga da ga ne izgubimo), ali nismo znali da bi, ukoliko imate malu decu, bilo bolje da ga držimo zaključanim - kao što to sada čini jedna mama. Ona je na mrežama podelila svoje iskustvo gde je njeno dete bilo u životnoj opasnosti - i prenosimo ga u celosti.

- U 4 sata ujutro naš četvorogodišnji sin je dotrčao u našu spavaću sobu vičući da mu je brat u kadi i da mu treba hitna pomoć. Našli smo našeg drskog, avanturističkog dvogodišnjaka u kadi potpuno obučenog, u pelenama i svime na sebi. Podigao je stolicu da se popne u nju (nikad se ranije nije sam popeo), stavio je čep u odvod, pustio slavinu i kada je bilo prepuna, a kupatilo je bilo poplavljeno, započela je ova majka.

- Najstrašniji deo i nešto zbog čega se osećam duboko traumatizovano je to što je očigledno pokušavao da izađe neko vreme, odustao je i bio je umoran... klečao je na kolenima i zaspao u vodi. Da se ​​naše četvorogodišnje dete nije probudilo, ne mogu ni da razmišljam o tome šta bismo zatekli ujutru. Očigledno je sada na vratima kupatila stavljena brava koja se zaključava, a čep takođe stoji u zaključanom ormanu.

Toliko roditelja je u komentarima dodalo da ni oni nikada ne bi pomislili na ovo, a i oni imaju ostavljene čepove za kadu negde na dohvat ruke.

- Tako sam neverovatno zahvalna što se moj četvorogodišnjak probudio jer nikada ne bismo čuli (naša soba je na drugom kraju kuće) i naš četvorogodišnjak tako teško spava, tako da je iskreno pravo čudo da se probudio. Arčija (od dve godine) pregledao je medicinski stručnjak i hvala Bogu da je potpuno dobro! Još nekoliko minuta i ovo bi mogla biti sasvim drugačija priča.

Zahvaljujući svim sugestijama, majka je kupila alarm da stavi tvom sinu na vrata, tako da kada se otvore, roditeljska jedinica u njihovoj sobi će puštati glasan zvuk da ih upozori.

- Nadam se da ova priča može da edukuje druge roditelje, jer iskreno smatram da sam zaista na vrhu kada je u pitanju bezbednost dece... svaki orman je zaključan, svaki komad nameštaja je ili pričvršćen za zid ili na pod i uložen je dodatan napor da se obezbedi naša deca u svakom trenutku budu bezbedna, ali ja, iskreno, nisam razmišljala o tome da zaključam čep od odvoda.

Sve što je potrebno je nekoliko cm vode i 20 sekundi da se dete udavi. Čuvajte čepove za kupanje bezbedno van domašaja vaših mališana.

03:55

NIJE DOVOLJAN JEDAN PSIHOLOG I PEDAGOG U ŠKOLI Marković: Deca kada žele promenu, NISU SIGURNA KAKO TO DA URADE (video)

(Espreso/blic žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.