sočno za zimu
PRŽENE PAPRIKE U TEGLI: Neizostavna zimnica sa sela - seljaci znaju kako se to pravi
Pržene paprike u tegli su neizostavna zimnica koju samo seljaci znaju kako se pravi na selu
Ako ste još uvek u nedoumici oko spremanja zimnice, dobro će vam doći jedan recept za paprike kakve samo naši stari spremaju.
Barene, kuvane i cepkane paprike naše žene redovno spremaju, ali sada su pred vama pržene paprike u tegli.
Sočna zimnica koja ide uz mnoga jela, a najviše uz predjela na slavama, praznicima i drugim proslavama.
Ovo su sastojci koji su vam potrebni za ovaj recept:
1 supena kašika šećera
2 kilograma zelene paprike
so po ukusu
2 kilograma crvene paprike
3 šolje ulja
Sada sledi način pripreme:
Operite i isecite paprike na krupnije komade. U duboku šerpu sa širokim dnom sipajte ulje.
Dodajte paprike i mešajte, zato što mogu zagoreti. Posolite i ponovo mešajte.
Kad budu srednje pržene isključite ringlu i pospite šećerom. Probajte i ako je potrebno posolite, možete začiniti začinima po vašem izboru.
Dok su još tople napunite tegle, odozgo sipajte mast koja je ostala u šerpi.
Okrenite šerpe naopako, nakon 15 minuta ih možete okrenuti.
Ovako pržene paprike možete koristiti za salatu ili kao dodatak jelu.
Bonus video:
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!