DOKTOR UPOZORAVA NA 3 NAMIRNICE KOJE SU LOŠE ZA SRCE: Srbi ih SVAKODNEVNO JEDU, a posledice mogu biti FATALNE
Namirnice, Foto: Profimedia

obratite pažnju

DOKTOR UPOZORAVA NA 3 NAMIRNICE KOJE SU LOŠE ZA SRCE: Srbi ih SVAKODNEVNO JEDU, a posledice mogu biti FATALNE

Svakodnevno ih konzumiramo, a kardiolog savetuje da su ove namirnice baš loše za zdravlje

Objavljeno:

Posle dužeg konzumiranja velikih količina, ove namirnice mogu najviše da ugroze kardiovaskularno zdravlje, a čak i da izazovu infarkt kaže ovaj kardiolog za „Thrillist“.

Pomfrit

Nijedna pržena hrana nije zdrava za srce, jer svaka sadrži mnogo nezdravih masti, koje bi trebalo da čine mali procenat naše ishrane. „A od svih prženih užitaka, pomfrit se izdvaja kao najgori“, kaže dr Eterton, ali „problem je u tome što naša tela žude za natrijumom i lošim mastima“. Pokušajte da zamenite pomfrit zdravim grickalicama na bazi biljaka koje su takođe ukusne, savetuje kardiolog.

Pomfrit
foto: Printscreen/youtube/Cookrate - Srpski

Prerađevine od mesa

Prerađeno meso, posebno kobasice, nema dobru reputaciju među kardiolozima jer ova kategorija hrane (koja uključuje slaninu, šunku, kobasice i viršle) povećava rizik od srčane insuficijencije. Ali suprotno popularnom verovanju, Eterton kaže da slanina nije najgora hrana u kategoriji, zbog većeg udela zasićenih masti najgora je kobasica.

pašteta
foto: Printscreen/Twitter/@UBKEFEKTIVA

Crveno meso

Crveno meso ima značajnu količinu holesterola i zasićenih masti i supstancu sličnu aminokiselinama, L-karnitin, koja je štetna za zdravlje srca. „Svakako, ograničite unos nemasnog crvenog mesa na manje od 10 odsto u ishrani“, rekao je kardiolog i dodao da, iako mnogi kažu da ne spada u crveno meso, to važi i za svinjsko meso, koje je takođe puno zasićenih masti.

Bonus video:TO JE TIHA BOLEST, UVIDI SE TEK NAKON SMRTI Kardiolog o hipertenziji: Često nema simptoma, a prvi znaci su OBIČAN UMOR!

01:12

TO JE TIHA BOLEST, UVIDI SE TEK NAKON SMRTI Kardiolog o hipertenziji: Često nema simptoma, a prvi znaci su OBIČAN UMOR!

(Espreso/najzena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.