obavezno probajte
SAMO OVAKO SE PRAVE NAJLEPŠE DOMAĆE KNEDLE ZA SUPU: Biće vazdušaste i NEĆE se raspadati, a USPEVA iz prve svima
Savršen recept za domaće knedle koej će svakome ispasti dobro
Jedno od prvih jela koje domaćice nauče je domaća supa, a naravno tu su odmah i knedle i to domaće.
Neretko ne ispadnu dobro, raspadaju se ili razgnjecaju,a a mi vam prenosimo recept uz koji će i početnice brzo savladati pravljenje knedli za supu.
Obavezno u smesu za knedle dodajte jogurt i istopljenu mast, jer će tako one biti mekane i neće se raspadati i lepiti. I još jedna stvar je bitna kod pripreme knedli, a to je jaje uvek mutite razdvojeno, a to znači belance i žumance zasebno.
Sastojci:
- 40 g griza
- 50 g kukuruznog brašna
- 80 ml jogurta
- 1/4 kašičice soli
- prstohvat šećera
- 1 jaje
- 1 kašika masti
Priprema:
- Odvojite žumance i belance, pa žumance umutite sa šećerom.
- Belanca posolite i umutite u čvrst šne, pa u njega dodajte žumance.
- Lagano sjednite i sipajte jogurt, prosejano kukuruzno brašno i griz, istopljenu mast i lepo promešajte.
- Uzmite dve kašičice i stavite smesu između, pa oblikujte knedle. Sipajte u supu i kuvajte.
BONUS VIDEO:MUSAKA I ŠOPSKA SALATA KAKVU DOSAD NISTE PROBALI! Ukućani će obožavati ovaj recept, A GOTOVO ZA TILI ČAS
(Espreso/stvarukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!