SAMO OVAKO SE PRAVE NAJLEPŠE DOMAĆE KNEDLE ZA SUPU: Biće vazdušaste i NEĆE se raspadati, a USPEVA iz prve svima
Supa sa knedlama, Foto: Bakina kuhinja

obavezno probajte

SAMO OVAKO SE PRAVE NAJLEPŠE DOMAĆE KNEDLE ZA SUPU: Biće vazdušaste i NEĆE se raspadati, a USPEVA iz prve svima

Savršen recept za domaće knedle koej će svakome ispasti dobro

Objavljeno:

Jedno od prvih jela koje domaćice nauče je domaća supa, a naravno tu su odmah i knedle i to domaće.

Neretko ne ispadnu dobro, raspadaju se ili razgnjecaju,a a mi vam prenosimo recept uz koji će i početnice brzo savladati pravljenje knedli za supu.

Obavezno u smesu za knedle dodajte jogurt i istopljenu mast, jer će tako one biti mekane i neće se raspadati i lepiti. I još jedna stvar je bitna kod pripreme knedli, a to je jaje uvek mutite razdvojeno, a to znači belance i žumance zasebno.

Sastojci:

  • 40 g griza
  • 50 g kukuruznog brašna
  • 80 ml jogurta
  • 1/4 kašičice soli
  • prstohvat šećera
  • 1 jaje
  • 1 kašika masti

Priprema:

  1. Odvojite žumance i belance, pa žumance umutite sa šećerom.
  2. Belanca posolite i umutite u čvrst šne, pa u njega dodajte žumance.
  3. Lagano sjednite i sipajte jogurt, prosejano kukuruzno brašno i griz, istopljenu mast i lepo promešajte.
  4. Uzmite dve kašičice i stavite smesu između, pa oblikujte knedle. Sipajte u supu i kuvajte.

BONUS VIDEO:MUSAKA I ŠOPSKA SALATA KAKVU DOSAD NISTE PROBALI! Ukućani će obožavati ovaj recept, A GOTOVO ZA TILI ČAS

01:17

MUSAKA I ŠOPSKA SALATA KAKVU DOSAD NISTE PROBALI! Ukućani će obožavati ovaj recept, A GOTOVO ZA TILI ČAS

(Espreso/stvarukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.