OVAKO SE PRAVILNO ČUVAJU JABUKE: Zbog ove GREŠKE KOJU SVI RADIMO vam nikad neće OSTATI SLATKE I HRSKAVE
Jabuke, Foto: Filip Plavčić

paŽnja

OVAKO SE PRAVILNO ČUVAJU JABUKE: Zbog ove GREŠKE KOJU SVI RADIMO vam nikad neće OSTATI SLATKE I HRSKAVE

Prilikom čuvanja u frižideru ili na bilo kom drugom mestu, vodite računa da ne čuvate jabuke pored drugog voća i povrća, jer jabuke sadrže gas etilen koji dovodi do bržeg sazrevanja ostalog voća i povrća

Objavljeno:

Najbolje vreme za uživanje u njima je tokom prve berbe, septembra i oktobra, a evo kako da ih čuvate kako bi trajale što duže.

Kako čuvati cele jabuke?

Činija celih jabuka čini prelep sezonski prikaz na vašoj radnoj površini, ali će trajati samo između jedne i dve nedelje, u zavisnosti od sorte i sobne temperature, piše Real Simple. Za maksimalnu svežinu čuvajte posudu od direktne sunčeve svetlosti. Preporučuje se čuvanje jabuka u fioci na donjoj polici vašeg frižidera, ukoliko ih nećete odmah jesti.

Prilikom čuvanja u frižideru ili na bilo kom drugom mestu, vodite računa da ne čuvate jabuke pored drugog voća i povrća, jer jabuke sadrže gas etilen koji dovodi do bržeg sazrevanja ostalog voća i povrća. Jabuke takođe mogu da apsorbuju ukuse oko sebe, tako da nije preporučljivo čuvati jabuke pored receimo luka.

Kako čuvati isečene jabuke?

Banjica, Čačak, Voće, Jabuka
foto: RINA

Narezane jabuke su ukusna, zdrava užina, ali ne traju koliko celo voće. Da biste maksimalno iskoristili kriške jabuke, čuvajte ih u vrećici koja se može ponovo zatvoriti ili u hermetički zatvorenoj posudi za skladištenje hrane u frižideru.

Možete li zamrznuti jabuke?

Da, svakako možete čuvati jabuke u zamrzivaču, ali važno je napomenuti da smrzavanje gubi hrskavost.

Zamrzavanje degradira ćelijsku strukturu jabuke, slično kao i kod drugog voća. Ipak, zamrznute jabuke su idealne za upotrebu u pitama, kolačima, sosu od jabuka i puteru od jabuke. pnom vremenu pečenja.

14:56

RETKE I STARE SORTE VOĆA I POVRĆA U BOTANIČKOJ BAŠTI! Jabuke različitog oblika, veličine, boje KALEMLJENJE ZABORAVLJENIH VRSTA

(Espreso/Novosti magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.