OVO JE BOLEST ZBOG KOJE JE MARIJA BULAT ZAVRŠILA U KOLICIMA: Jedna je od NAJTEŽIH, a evo kako IZGLEDA
Marija Bulat, Foto: Printscreen/Instagram/marija_bulat

PAŽNJA

OVO JE BOLEST ZBOG KOJE JE MARIJA BULAT ZAVRŠILA U KOLICIMA: Jedna je od NAJTEŽIH, a evo kako IZGLEDA

U bolesti krvnih sudova spadaju bolesti arterijskih i venskih krvnih sudova kao što su bolesti arterija mozga, vrata, ekstremiteta, srca i aorte, dok u oboljenja venskih krvnih sudova spadaju proširene vene, zapaljenja i tromboze površinskih i dubokih venskih sudova

Objavljeno: 12:52h

Marija Bulat, poznata i kao supruga pevača Marka Bulata ceo život će se morati boriti sa teškom bolesti, a njene slike iz bolničkog kreveta i sa invalidskih koliica obišle su celu Srbiju.

U nastavku vam otkrivamo sve o teškoj bolesti sa kojom se bori.

Bolest krvnih sudova je jedna od najučestalijih bolesti modernog doba. Prema istraživanjima bolesti srca i krvnih sudova su uzročnik smrti broj jedan kako u Srbiji, tako i u svetu. Stil života savremenog čoveka doveo je do porasta broja ljudi koji imaju problema sa bolestima arterijskih i venskih krvnih sudova. Loša ishrana, brz način života, neredovni obroci, pušenje, dugotrajno sedenje ili stajanje, stres, hipertenzija, dijabetes, kao i neki drugi faktori, doveli su do porasta broja obolelih od kardiovaskularnih bolesti. Do oboljenja najčešće ne dolazi delovanjem jednog , već istovremenim delovanjem više faktora.

U bolesti krvnih sudova spadaju bolesti arterijskih i venskih krvnih sudova kao što su bolesti arterija mozga, vrata, ekstremiteta, srca i aorte, dok u oboljenja venskih krvnih sudova spadaju proširene vene, zapaljenja i tromboze površinskih i dubokih venskih sudova.

Marko Bulat, Marija Bulat
foto: Espreso

Sva zakrčenja krvnih sudova, ukoliko se blagovremeno i pravilno ne tretiraju, mogu dovesti do ozbiljnih i teških bolesti kao što su angina pektoris, infarkt i moždani udar.

Prevencija je najbolji način delovanja što se ove bolesti tiče. Promenom životnih navika drastično možete popraviti svoje zdravstveno stanje, kao i stanje vaših krvnih sudova. Kako ćete to postići? Tako što ćete iz svog života isključiti faktore rizika: stres, cigarete, masnu hranu, ugljene hidrate, celodnevno sedenje i td.

Namirnice koje vole vaši krvni sudovi

Crveno i bobičasto voće i povrće imaju visok nivo antioksidanasa, koji redukuju oksidativni stres i smanjuju rizik za nastanak kardiovaskularnih oboljenja.

Beli luk štiti srce i krvne sudove, smanjuje nivo ukupnog holesterola, smanjuje nivo (LDL) lošeg holesterola, sprečava pojavu ugruška smanjujući krvni pritisak, a deluje i kao prirodni antioksidans.

Limun je poznat kao biljka koja čisti krvne sudove, a zbog velike količine vitamin C, limun je dobar i za jačanje zidova krvnih sudova.

Omega 3 masne kiseline, koje se nalaze u ribi i bundevinim semenkama, blagotvorno će delovati na vaše krvne sudove, kao i omega 6 masne kiseline, koje se nalaze u maslinovom ulju, povrću, koštunjavom voću i integralnim žitaricama. Omega 3 masne kiseline, kao i voće i povrće, sadrže prirodne salicilate koji sprečavaju preterano zgrušavanje krvi.

01:57

MARIJA I MARKO BULAT PONOVO ZAJEDNO! OGLASILI SE ZA ESPRESO POSLE SKANDALA: Iskreno o svemu, privatnost na tacni

(Espreso/medihelp.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.