DEVOJKA MISLILA DA JE ALERGIČNA NA MAČKE, A ONDA SU LEKARI PRIMILI ŠOKANTNE REZULTATE: Ništa slično NISU VIDELI
Devojka sa mačkama, Foto: Printscreen/Mirror

šok

DEVOJKA MISLILA DA JE ALERGIČNA NA MAČKE, A ONDA SU LEKARI PRIMILI ŠOKANTNE REZULTATE: Ništa slično NISU VIDELI

Samo pet minuta nakon testa, Ploj kaže da je počela da paniči, jer se osećala kao da "ne može da diše". Ispostavilo se da je njeno telo reagovalo na skoro svaki alergen koji su lekari testirali

Objavljeno:

Mlada žena je mislila da će umreti kada je imala tešku alergijsku reakciju na sopstveni alergijski test!

Ploj Ling je odlučila da ode na alergijski test 29. avgusta, jer joj se stanje pogoršavalo od kada je pre 2 godine usvojila dve mačke. Ona je bila ubeđena da joj mačja dlaka smeta, te su joj na kraju sinusi bili potpuno začepljeni i nije mogla da udahne vezduh.

U leđa 23-godišnjakinje je ubrizgano u specijalističkoj klinici u Vašingtonu više od 50 alergena kao deo standardnog kožnog testa na alergiju na životnu sredinu.

- Noć pre testiranja osetila sam strah, pa sam svom cimeru dala kontakte svoje porodice. Samo sam znala da će se nešto loše dogoditi, jer sam alergičan na sve, rekla je Ploj.

Samo pet minuta nakon testa, Ploj kaže da je počela da paniči, jer se osećala kao da "ne može da diše". Ispostavilo se da je njeno telo reagovalo na skoro svaki alergen koji su lekari testirali.

Mačke
foto: Printscreen/Youtube/ Justus School or Work Stuff

- Shvatila sam da mi je teško da dišem, ali nisam želela da da dižem frku, jer sam mislila da je normalno. Odlučio sam da im kažem da imam problema sa disanjem. Svi su poludeli, pa su mi ubrizgali EpiPen u nogu.

Medicinsko osoblje je brzo obrisalo alergene i dalo lekove, ali ona je i dalje osećala da joj srce lupa, da joj je teško u grudima, da joj je toliko hladno da se trese i da joj se vrti u glavi.

- Nakon što su mi ubrizgali prvi EpiPen, dali su mi neke antihistaminike. To me je prestrašilo, jer su svi bili u prostoriji, žurili po EpiPen i antihistaminike. Izbezumili su se kada mi je srce ubrzano lupalo.

- Posle prvog EpiPen-a, imala sam trenutak kada sam mislila da ću umreti, jer sam se tresla. Bilo mi je tako hladno i vidno sam se tresla i cvokotala zubima. Rekla sam im da još uvek teško dišem. Ubrizgali su mi drugi EpiPen i jako sam se tresla.

Stvari su se pogoršale kada je Plojino srce počelo ubrzano da kuca - zbog čega su kliničari pozvali hitnu pomoć da je odvezu u obližnju hitnu pomoć. Zanimljivo je da je 23-godišnjakinja bila zabrinuta da je preterano reagovala kada je prvi put osetila da joj se grlo zatvara – ali joj je kasnije zapanjeni lekar rekao da je ovo tek drugi slučaj "alergijske reakcije na alergijski test" koji je video za sedam godina.

- Bilo je to zastrašujuće iskustvo. Bilo je toliko ljudi u prostoriji, a znam da to nije uobičajeno. Mislim da sam bila alergična na većinu toga. Još uvek imam slike, a čini se da je svako mesto osim poslednja dva reda izazvalo alergijsku reakciju u prvih pet minuta.

Ploj je nakon stabilizacije poslata kući kada, a efekti alergijske reakcije i adrenalina iz EpiPen-a su nestali. Završila je svoju priči: - Posle me je pokupio moj cimer koji je rekao: 'O moj Bože, skoro si umrla'.

Razumljivo, Ploj ne želi da ponovo ide na testiranje: -Rekla sam im da ne želim da ponovo polažem test za alergije na hranu i odlučila sam se za krvne pretrage. Ali ne želim više nikada da radim test. Da postoji test krvi, uradila bih to, ali definitivno ne test uboda.

04:13

ALERGIJE NISU SAMO DOSADA, MOGU DA BUDU OPASNE PO ŽIVOT! Šundić Vardić: Za vreme polenskih alergija, POVEĆAN JE BROJ SAMOUBISTAVA

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.