OVA VRSTA ORAHA JE NAJBOLJA ZA VAŠ ORGANIZAM: Nutricionisti VIČU NA SAV GLAS, posebno su važni ZA PROMENU VREMENA
Brazilski orah, Foto: Printscreen/Youtube/nadasimic

pažnja!

OVA VRSTA ORAHA JE NAJBOLJA ZA VAŠ ORGANIZAM: Nutricionisti VIČU NA SAV GLAS, posebno su važni ZA PROMENU VREMENA

Nutricionisti svim svojim klijentima preporučuju ovu stvar

Objavljeno:

Oni su naravno prilično kalorični, pa nutricionisti najčešće predlažu 2-3 oraha 3 puta nedeljno kao popodnevnu užinu.

Brazilski orasi vam na prvi pogled mogu izgledati veoma čudno (kao veliki, čudni bademi) ali imaju vrlo prijatan ukus, a mi smo odlučili da istražimo njihovu nutritivnu vrednost i moramo priznati da smo prijatno iznenađeni.

Pogledajte ovo brazilsko blago i njegove prednosti za vaše telo.

Orasi
foto: Profimedia

1. Pomažu varenje

Sadržaj vlakana u brazilskim orašastim plodovima čini ih idealnim za regulisanje vašeg digestivnog sistema. Vlakna olakšavaju peristaltičko kretanje u gastrointestinalnom traktu, pomerajući hranu kroz probavni sistem i izvlačeći što je moguće više hranljivih materija.

2. Brazilski orasi leče akne

Pokazalo se da visok sadržaj cinka u brazilskim orašastim plodovima štiti ili smanjuje pojavu akni. Bogat sadržaj vitamina i antioksidansa u njegovom ulju je glavni razlog za ovo zaštitno svojstvo.

3. Gubite težinu

Hranjive materije u ovoj užini, kao što su vlakna, proteini i složeni ugljeni hidrati, čine je idealnom za obuzdavanje gladi ili žudnje. Naravno, 30 g. brazilskih oraha sadrži oko 200 kalorija, pa je najbolje da ih ne jedete u večim količinama.

4. Brazilski orasi poboljšavaju funkciju hormona

Selen, u brazilskim orašastim plodovima, igra važnu ulogu u pravilnom funkcionisanju štitne žlezde i regulišu neke od najvažnijih hormona u telu. Takođe, visoka koncentracija selena osigurava poboljšan metabolizam.

5. Jačaju vaš imuni sistem

Visoka koncentracija hranljivih materija, antioksidanata i organskih jedinjenja čini brazilski orah moćnim prirodnim lekom protiv sezonskih virusa.

OVA NAMIRNICA JE ZDRAVA, ALI OPREZNO SA NJOM AKO HOĆETE DA SMRŠATE! Nutricionistkinja otkriva kakva ishrana može da produži život:

02:32

OVA NAMIRNICA JE ZDRAVA, ALI OPREZNO SA NJOM AKO HOĆETE DA SMRŠATE! Nutricionistkinja otkriva kakva ishrana može da produži život

(Espreso/ Ženski magazin)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.