6 STVARI KOJE RADITE, A DIREKTNO UTIČU NA ZAČEĆE: Zbog ovih navika žene NE MOGU da zatrudne uprkos TRUDU
Trudnoća, Foto: Profimedia

ovo morate znati

6 STVARI KOJE RADITE, A DIREKTNO UTIČU NA ZAČEĆE: Zbog ovih navika žene NE MOGU da zatrudne uprkos TRUDU

Pored zdravstvenih ograničenja, postoje još neki razlozi zbog kojih žena teže ostaje u drugom stanju

Objavljeno: 21:50h

Mnogi parovi koji pokušavaju da začnu dete ispuštaju sa uma nekoliko bitnih stvari oko kojih bi trebalo povesti računa i razmisliti imaju li baš oni veze sa teškloćom u začeću.

Postoje skriveni uzroci koje ćemo vam sada otkriti.

1.Konzumirate previše trans masti.

Poremećaj transmasti – koje se nalaze u pecivu, pici, grickalicama kao što su čips, pržena hrana – može negativno uticati na plodnost, što znači da ovulacija ne dolazi. Pokušajte da ograničite svoju konzumaciju ove hrane jer konzumiranje njih umesto zdravih ugljenih hidrata može izazvati do 73% povećan rizik od poremećaja ovulacije. Kada želite da jedete ove trans-masne ugljene hidrate, bolje je da jedete grickalice kao što su banane, ražnjići od celog zrna, bademi ili jogurt sa bobicama.

2.Preterano vežbanje.

Vežbanje može donekle poboljšati vašu plodnost, ali je važno da vežbate u odgovarajućoj količini. Previše može uticati na vaš energetski balans i negativno uticati na vaš reproduktivni ciklus. Istraživanja su pokazala da produženo i intenzivno svakodnevno vežbanje može uticati na vašu sposobnost začeća. Umerenost je ključ za održavanje vašeg zdravlja i blagostanja.

Trake za vežbanje, Vežbanje, Trening
foto: Profimedia / Yevhen Rychko / Panthermedia /

3.Indeks telesne mase je nizak.

Imati BMI niži od normalnog može povećati rizik od poremećaja jajnika, neplodnosti i prevremenog porođaja. Poremećaji u ishrani mogu biti povezani sa nižim BMI i ponekad mogu negativno uticati na menstruaciju i plodnost. Ako smatrate da ne može da prati vašu ishranu, možete koristiti specijalizovane aplikacije koje će pratiti vaše kalorije i težinu, kao i druge zdravstvene simptome.

4. Vaš partner je pod stresom.

Istraživanja pokazuju da na plodnost muškarca značajno utiču stresori u životu, uključujući posao, porodicu i društveni život. Nesposobnost da se nosite sa ovim problemima ima najveći negativan efekat.

5.Koristite pogrešna maziva.

Da biste poboljšali svoje šanse za trudnoću, pažljivo izaberite pravi tip maziva za vas. Dobre vesti: postoje maziva koja mogu biti korisna za mušku plodnost. Neki imaju odgovarajući pH nivo (7,2-8,0). Drugi sadrže jone magnezijuma i kalcijuma koji oponašaju naše prirodne tečnosti. Takođe je dokazano da ulje za bebe može imati efekat

Lubrikant
foto: Profimedia

6.Ne možete pravilno izračunati plodne dane pravilno.

Ponekad je teško napraviti tačna predviđanja, posebno ako je menstruacija neredovna. Međutim, tehnologija vam može pomoći. Postoje aplikacije kao što je Flo Period Tracker (besplatno za iOS i Android) koje precizno predviđaju cikluse. Osim toga, kada ste trudni, aplikaciju možete zadržati jednostavnim prelaskom na režim trudnoće i uživanjem u informacijama o razvoju vaše bebe i prilagođenim zdravstvenim uvidima.

BONUS VIDEO:KADA KAŽEM DŽENI JE TRUDNA, ZNA SE ŠTA SMO RADILI! Glumac otkrio detalje iz braka sa influencerkom iz Španije

00:54

KADA KAŽEM DŽENI JE TRUDNA, ZNA SE ŠTA SMO RADILI! Glumac otkrio detalje iz braka sa influencerkom iz Španije

(Espreso/noviba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.