BOSANSKA BAKA OTKRILA ZBOG ČEGA PUCA OD ZDRAVLJA U 90. GODINI: Rodila 6 DECE, a svako jutro RADI OVU STVAR
Baka Hjarija otkrila tajnu dugovečnosti, Foto: Prinstcreen/Youtube/ Dijana Hodžić

paŽnja

BOSANSKA BAKA OTKRILA ZBOG ČEGA PUCA OD ZDRAVLJA U 90. GODINI: Rodila 6 DECE, a svako jutro RADI OVU STVAR

Baka ističe da su se svekr i svekrva nekada više poštovali nego danas i objašnjava kako se današnje devojke postavljaju prema budućim muževima.

Objavljeno:

U svojoj 90. godini Sanka je otkrila tajnu dugovečnosti i svog načina života.

Baka Hjarija, iz sela Orahovice kod Zenice, napunila je 90 godina i uprkos tome i dalje je vitalna i obavlja sve kućne poslove. Osim toga, održava dve bašte koje je zasejala, kao i dvorište puno cveća.

Njena kuća je puna prekrivača koje je ručno pravila, kao i drugih ručno rađenih predmeta. Baki Hajriji ništa nije teško, dok se mnogi pitaju u čemu je tajna njene vitalnosti i energije.

- Kafu pijem samo ujutru, ne i preko dana. Nikad nisam imao pritisak, ni visok ni nizak. Čini se da rutina koju vežbam odgovara mom telu. Znate šta da radi ujutru, ko hoće da izbegne žgaravicu - ujutru kada treba da popijete kafu, morate da pojedete koricu hleba, jer hleb sakuplja svu kiselinu iz želuca. Ja sam svoj doktor. – rekla je Hajrija, koja godinama pribegava prirodnim lekovima iz prirode.

- Rodila sam šestoro dece, a nikada nisam išla u bolnicu da se porodim. I sama sam rađala decu, nije bilo babica. Žene su rađale u senu, ležale su na senu posle porođaja, dok se nisu očistile. Svaki miris i svaki lek od tih trava išao je ženi. Upravo zbog toga su žene iz prošlosti bile zdravije. - kaže baka Hajrija.

Baka ističe da su se svekar i svekrva nekada više poštovali nego danas i objašnjava kako se današnje devojke postavljaju prema budućim muževima.

03:14

DIJETA PO KRVNIM GRUPAMA JE NA SPISKU PET NAJGORIH NA SVETU?! Nutricionisti upozoravaju na njenu naučnu neutemeljenost

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.