Kineski pirinač, Foto: Printscreen/youtube/bezleba
kineska kuhinja
KINESKI RUČAK OD SVEGA 5 SASTOJAKA: Napravite PRŽENI pirinač i zablistajte pred gostima kao pravi PROFESIONALAC
Idealan recept iz kineske kuhinje kojim ćete očarati celu porodicu.
Objavljeno:
21:16h
Danas vam predlažemo brzinski recept da za ručak ili večeru napravite prženi kineski pirinač koji će vas oduševiti na prvi zalogaj.Pravi se sa jajima i povrćem i ne treba vam više od pola sata.
Sastojci:
- 200 g pirinča
- malo smrznutog graška
- malo smrznute šargarepe
- 1-2 kašike soja sosa
- 1/2 crnog luka
- 1 čen belog luka
Priprema:
- Pirinač skuvajte i procedite.
- U tiganju propržite seckani crni i beli luk, pa dodajte jaje.
- Mešajte i kada se jaje isprži i dodajte pirinač
- .Promešajte, pa dodajte grašak i šargarepu.
- Pržite i mešajte još par minuta, pa sipajte soja sos i ostavite na šporetu još 2 minuta.
BONUS VIDEO:
(Espreso/republika)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!