recept
OVO JE PRAVO JESENJE JELO KOJE SRBI OBOŽAVAJU: Ako u bećarac dodate OVU NAMIRNICU biće još UKUSNIJI
Idealano jelo za predstojeće jesenje dane
Ovo je jedan od onih starih recepata, još iz doba naših baka, verovatno svima dobro poznat, ali uvek aktuelan.
Idealan za predstojeće jesenje dane.
Brzo se pravi, od jeftinih sastojaka, ali uvek utešan i ukusan.
Sastojci:
80 ml ulja
kilogram zelenih parika
2 glavice crnog luka
1 kašika biljnog začina
3-4 zrela paradajza
2 komada jaja
Priprema
Najpre operite paprike i iseckajte na sitne kockice.
Zagrejte u dubljoj šerpi ili tiganju ulje, a potom ubacite paprike i dinstajte ih dok ne omekšaju.
U međuvremenu sitno iseckajte crni luk, koji dodajete u paprike onda kada omekšaju. Poklopite posudu i dinstajte dok luk ne smekša takođe, a potom otklopite i na jačoj vatri lepo upržite povrće.
Za to vreme oljuštite i iseckajte paradajz na sitne kockice. Ubacite u već skoro ispržen luk i papriku, dodajte biljni začin i poklopite da se povrće dinsta u paradajzovom soku.
Još jednom sklonite poklopac i pustite malo da uvri saft.
Kada se sve lepo uprži, dodajte jaja i mešajte par minuta dok se lepo ne ispeku u saftu.
Poslužite uz hleb i lepe kriške belog sira.
majke i snajke
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!