STRUČNJAK OTKRIO 3 NAJČEŠĆA RAZLOGA ZBOG KOJIH PUCAJU VEZE I BRAKOVI: Obratite pažnju, možda vam se BLIŽI KRAJ
Raskid, Foto: Profimedia

ovo morate znati

STRUČNJAK OTKRIO 3 NAJČEŠĆA RAZLOGA ZBOG KOJIH PUCAJU VEZE I BRAKOVI: Obratite pažnju, možda vam se BLIŽI KRAJ

Bračni savetnik otkrio koja si to najčešći razlozi zbog kojih se završavaju duge veze.

Objavljeno:

Bračni savetnik, terapeut Džef Gunter iz Portlanda, na svojim društvenim mrežama redovno deli savete parovima, ali i zaključke do kojih je došao na osnovu odrađenih terapija.

Tako je sa svojim pratiocima podelio i tri najčešća razloga zbog kojih završavaju duge veze. Razloge je izdvojio na osnovu onoga što je on čuo i video u radu s parovima.

1. Nestanak malih stvari

U nekom trenutku parovi prestanu da rade male stvari koju su ih zbližavale, što može biti ozbiljan udarac za vezu.

Nema više komplimenata, nema više flerta, manje je dodirivanja i kvalitetnog vremena. Kao da ste postali cimeri koji se susreću na hodniku, objasnio je terapeut i dodao da u takvim situacijama jaz između partnera postaje toliko veliki da im se čini preteškim da popravljaju stvari ili su možda već emocionalno krenuli dalje.

Raskid, Svađa, Razvod, Par, Krevet, Nezadovoljstvo
foto: Profimedia

2. Gomilanje nerešenih problema

Previše je nerešenih svađa, svađa u kojima se isti problem nastavlja javljati bez rešenja ili popravka, što dovodi do ogorčenosti, prezira i emocionalne iscrpljenosti.

To znači da čak i kad se dogodi najmanji problem, vi pomislite evo ga opet i zatvorite se i povučete. U tim trenucima pokušaj popravka ili rešenja problema čini vam se kao preveliko emocionalno putovanje, kaže terapeut, a prenosi Zadovoljna.hr.

3. Udaljavanje

S vremenom ste se udaljili, što u vezi može dovesti do neočekivanih promena.

Prema rečima terapeuta, kao pojedinci se razvijamo tokom vremena i nadamo se da ćemo se razvijati na načine zbog kojih ćemo i dalje odgovarati jedno drugome. Međutim, to se ne događa uvek. Ponekad se interes, uverenja i potrebe partnera razvijaju u različitim smerovima, što na kraju može dovesti do nekompatibilnosti. Prekid tada ne mora nužno da bude nečija krivica i često je nepredvidivo.

BONUS VIDEO

03:52

PRETERO SAM, IMAM MANJAK POVERENJA ZBOG PROŠLIH VEZA! Ša se slomio na pomen Vanje pa joj poručio: NEĆU ODUSTATI OD BRAKA

(Espreso/zadovoljna.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.