NEVEROVATNO GENIJALAN TRIK ZA BLISTAVO BELI VEŠ: Stavite kašiku OVOG začina u mašinu i gledajte MAGIJU
Veš, Foto: Profimedia

WOW!

NEVEROVATNO GENIJALAN TRIK ZA BLISTAVO BELI VEŠ: Stavite kašiku OVOG začina u mašinu i gledajte MAGIJU

Jednostavan trik za blistavo beli veš koji do sada niste čuli, radi se o jednom začinu koji ima svaka kuća.

Objavljeno:

Kada su tek kupljeni, novi džemper, majica ili grudnjak blistaju u najčistijoj beloj boji, ali već nakon nekoliko pranja ta boja postane žuta ili siva. Ako ovu odeću perete zajedno s obojenim komadima, može čak u potpunosti da promeni boju. Ali zahvaljujući ovom triku odeća će ponovno zablistati belinom.

U tome bi zapravo trebalo da pomogne namirnica koja nema mnogo veze s belom bojom u klasičnom smislu. Biber je crven, smeđ ili crn, u zavisnosti od sorte. Ni beli biber ne odgovara klasično čistoj boji. Ipak, začin bi trebalo da pomogne u čišćenju požutele odeće, peškira ili posteljine.

Peškir
foto: Profimedia

Da biste to uradili, veš bele boje morate staviti u mašinu bez ikakvih komada drugačije boje. Nakon toga se kašičica bibera pospe direktno u bubanj. Na primer, crni biber koji je malo krupnije samleven.

Biber bi trebalo da deluje poput abraziva u mašini za pranje veša i na taj način će ukloniti druge obojene čestice s odeće. Ali, da bi talog nestao s veša, samo biber nije dovoljan. Sasvim normalno, potrošači moraju da napune odeljak odgovarajućim deterdžentom.

BONUS VIDEO:

01:40

ŠTEDITE ELEKTRIČNU ENERGIJU: Dragoceni saveti kako da vam računi za struju uvek budu minimalni

(Espreso/jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.