GOTOVO SVI PSI SE IGRAJU SA OVOM IGRAČKOM, A MOŽE BITI KOBNO PO NJIH: Veterinar upozorio da im OVO NIKAKO NE DAJETE
Pas, Foto: Aleksa Petrović

morate znati

GOTOVO SVI PSI SE IGRAJU SA OVOM IGRAČKOM, A MOŽE BITI KOBNO PO NJIH: Veterinar upozorio da im OVO NIKAKO NE DAJETE

Jedan poznati veterinar na TikToku upozorio je na nešto za šta ste mislili da je sigurna igračka za pse

Objavljeno:

Dr Hanter Fin podelio je sa svojih 2,1 miliona pratilaca da teniska loptica nije toliko sigurna igračka za pse i da zapravo može ozbiljno da našteti vašim ljubimcima. Njegova poruka postala je viralna na TikToku, a pratioci su tražili odgovore na pitanje zašto je tako.

“Kada bacite tenisku lopticu na pod, pa je pas dohvati, ona bude ulepljena u pljuvačku, prljavštinu i pesak i zapravo se pretvara u brusni papir. Ta gruba površina teniske loptice tada će početi ozbiljno da oštećuje ​​unutrašnjost psećih usta dok se okreće u njima”, kazao je, a prenosi N1info.rs.

Pas
foto: Printscreen twitter/Helping the lost home #TeamWales

Rekao je da, dok se ta lopta okreće u ustima vašeg psa dok se njom igra i ako se više puta baca i podiže, to će loše uticati na psa, piše Mirror.

Takođe, dr Fin je kazao da takva igra može ozbiljno da našteti zubima vašeg psa, dodajući da takva povreda može koštati vlasnike kućnih ljubimaca čitavo bogatstvo u veterinarskim računima.

Umesto teniske – gumene loptice

Fin je pozvao svoje pratioce da se odluče za gumenu loptu ili nešto glađe što neće skupljati prljavštinu i biće bezbedno za njihove ljubimce. Isto tako, dr Fin je upozorio da ne kupujete svinjske uši i mesnate kosti za svog psa.

Rekao je da su kuvane kosti i svinjske uši “odličan način da se potroše hiljade na vađenje zuba kada se istroše ili polome”.

Dr Fin je dodao da su poslastice “odličan način da svom psu date dijareju i salmonelu”.

Mnogi korisnici TikToka bili su šokirani zbog teniske loptice – dok su drugi rekli da su videli kako teniska loptica uništava njihove ljubimce. Jedan je korisnik komentarisao: “Odmah sam prestao pre nekoliko godina nakon što mi je stomatolog rekao istu stvar”.

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/NovaS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.