AKO STE KONSTANTNO NADUVENI I IMATE LOŠU PROBAVU MORATE JESTI OVE NAMIRNICE: Pomoći će vam kod PROBLEMA sa VARENJEM
Stomak, Foto: Profimedia

zdravlje

AKO STE KONSTANTNO NADUVENI I IMATE LOŠU PROBAVU MORATE JESTI OVE NAMIRNICE: Pomoći će vam kod PROBLEMA sa VARENJEM

Nutricionista Kasandra Barns iz SAD, navela je da postoji nekoliko namirnica koje mogu da smanje nadutost stomaka

Objavljeno:

Nadutost stomaka i loša probava česti su u našoj zdravstvenoj karti. Uzrok je obično u lošem načinu ishrane i lošem izboru namirnica. Savet je poseta lekaru.

Problemi koji se javljaju zbog lošeg varenja su najčešći zdravstveni problemi koji nam često remete svakodnevni životni ritam. Sistem organa za varenje je veoma složen, pa je važno da svaki segment pravilno funkcioniše kako bi se izbegle tegobe.

Neke od namirnica često nam smetaju, pa ih izbegavamo u ishrani. Nutricionista Kasandra Barns iz SAD, navela je da postoji nekoliko namirnica koje mogu da smanje nadutost stomaka, olakšaju probavu i daju rezultate ravnog stomaka.

Mršavljenje, Salo, Stomak, Dijeta
foto: Profimedia / Serhiy Stakhnyk / Alamy / Alamy /

Beli luk

Često izbegavana namirnica zbog neprijatnog mirisa koji dugotrajno ostavlja u našem dahu. Ali je nutricionisti preporučuju u ishrani, kao zdravu i odličnu za naš organizam.

Ima snažna antigljivična i antibakterijska svojstva.

Kiseli kupus

Tradicionalna hrana, prirodni antibiotik, sadrži i bakterije koje pomažu rad creva. Neki je smatraju namirnicom koja nas povezuje za zimskim periodom godine. Preporuka je da se jede tokom cele godine.

Đumbir

Jedna od namirnica koja se preporučuje u procesu mršavljenja jer podstiče želudačnu kiselinu i probavne tečnosti. Često se koristi i za jutarnje mučnine.

Jabukovo sirće

Jedna kašika jabukovog sirćeta rastvorenog u jednom decilitru vode, preporučljiva je tokom dana jer uspostavlja ravnotežu kod želudačne kiseline, prenosi RTS.

Nadutost
foto: Profimedia

Artičoka

Namirnica koja je bogata inulinom, vrstom vlakana koja imaju prebiotičko dejstvo na naš organizam.

Zob

Zob je namirnica koja pomaže kod snižavanja holesterola i kontrole šećera u krvi. Preporučuje se u ishrani jer je bogata vlaknima.

Nutricionista Kasandra Barns je istakla da je veoma važno izbeći prejedanje koje opterećuje gastrointestinalni trakt, jer telo ne može da proizvede dovoljnu količinu želudačne kiseline. Takođe treba voditi računa i o nepravilnom žvakanju, stresu i anksioznosti, o unosu biljnih vlakana…

Kasandra Barns je nutricionista, piše o zdravlju i ishrani. Posebno je zainteresovana za tradicionalnu ishranu koju naziva „pravom hranom“, kao i za zdravlje probavnog trakta, energiju i san.

Majke i sanjke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/Krstarica/RTS)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.