OTKRIVENO ZAŠTO BRANKA VESELINOVIĆ NIJE MOGLA DA IMA DECU: Plakaćete na ovo, SAMO SE PREKRSTILA i UMRLA
Branka Veselinović, Foto: Printskrin/Youtube/RTS Balkanskom ulicom - Zvanični kanal

paŽnja

OTKRIVENO ZAŠTO BRANKA VESELINOVIĆ NIJE MOGLA DA IMA DECU: Plakaćete na ovo, SAMO SE PREKRSTILA i UMRLA

Branka i Mlađa nisu imali dece, a iako je patila što nemaju potomstvo, glumica nikad nije ni pomislila da se rastane od supruga.

Objavljeno: 11:50h

Glumica Branka Veselinović u februaru 2023. preminula je u 105. godini života, a gotovo 4 decenije volela je Mladena Mlađu Veselinovića, glumca i prevodioca koji ju je napustio 2012. godine.

Branka i Mlađa nisu imali dece, a iako je patila što nemaju potomstvo, glumica nikad nije ni pomislila da se rastane od supruga.

"Nisam bila te sreće da imam decu. Bila sam zdrava, a nemam dece. Bolelo me je to. Sve sam pokušala, ali nije moglo. Profesor kod koga smo Mlađa i ja išli govorio mi je: 'Možda sa drugim čovekom možeš da imaš dete'. Nisam htela. Rekla sam mu: 'Profesore, mi se volimo'", pričala je Branka jednom prilikom za "Blic".

Otkako je izgubila supruga, pa sve do svoje smrti, nije prošao dan da glumica nije pomislila na njega.

Branka Veselinović
foto: Stefan Kojić

"Eh moj Mlađa, moja velika ljubav. Koliko je bio divan čovek. Otišao mi je zauvek. Imala sam veliku ljubav u mom Mlađi. Bili smo zajedno skoro 40 godina. On je i dalje u mom srcu. Nedostaje mi mnogo", govorila je.

Srce najstarije srpske glumice prestalo je da kuca 8. februara, a iako je slutila da joj se bliži kraj, Branka je imala veliku želju da poživi još nekoliko meseci.

"Iako je bila svesna do poslednjeg trenutka i spremna za nebesko putovanje, Brankina želja je bila da ostane živa bar do Vaskrsa. Te večeri se tri puta prekrstila i pomolila Gospodu da je još malo ostavi u njenoj kući. Prekjuče je u ranim jutarnjim časovima njeno srce prestalo da kuca, a zatekla ju je u spavaćoj sobi Zorica Pavlović, gerontodomaćica, sa kojom je imala veoma blizak prijateljski odnos", otkrio je za "Kurir" dva dana nakon Brankine smrti njen blizak prijatelj, novinar Nikola Radanović.

01:08

Producent i glumac Nedeljko Bajić o tome kako je dobio ime, slučajni susret u Sarajevu

(Espreso/Lepa i srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.