SRBI ĆE POLUDETI KADA VIDE KAKO MEKSIKANCI PUNE PAPRIKE: Mnogo su SOČNIJE OD NAŠIH, a brzo se spremaju
Punjene paprike, Foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

recept

SRBI ĆE POLUDETI KADA VIDE KAKO MEKSIKANCI PUNE PAPRIKE: Mnogo su SOČNIJE OD NAŠIH, a brzo se spremaju

Za početak tanko isecite vrh paprike (tamo gde je peteljka), pa očistite od semenki

Objavljeno:

Punjene paprike su jednostavno, a ukusno jelo koje mnogi Srbi obožavaju. Zbog lake pripreme svi brzo nauče da ih naprave, a ako volite ovo jelo, predlažemo vam da isprobate i meksički recept.

Napravite punjene paprike tako što ćete nadev obogatiti kukuruzom, a između dva sloja mesa, pospite rendanom mocarelom. Punjene paprike su jedno od najlepših meksičkih jela.

Punjene paprike
foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Sastojci:

5 paprika

1 crni luk

3 čena belog luka

350 g mlevene govedine

1/4 šolje paradajz paste

320 ml pilećeg bujona

1/2 šolje pirinča

1 šolja kukuruza

1 šolja sitno seckanog zelenog luka

150 g mocarele

125 ml vode

Začini:

1/2 kašičice kajenskog bibera

1 kašika sušenog origana

2 kašičice kima

2 kašičice korijandera

1,5 kašičice crnog luka u prahu

3/4 kašičice soli

Punjene paprike
foto: Printscreen/Youtube/ kuhaj i peci

Priprema:

Tanko isecite vrh paprike (tamo gde je peteljka), pa očistite od semenki. U tiganju na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte mleveni beli. Dodajte mleso i promešajte, pa ostavite da se proprži. Posolite, pobiberite, pospite origanom, kimom, korijanderom i crnim lukom u prahu. Opet lepo promešajte i dodajte paradajz pastu.

Ostavite još nekih minut, pa dodajte pirinač koji ste prethodno oprali, kukuruz koji ste procedili i bujon (kocka supe pomešana sa vrelom vodom). Promešajte i ostavite da se krčka nekih 15 minuta. Na kraju dodajte seckani mladi luk, a možete i vlašac. Dobijenom smesom do pola napunite paprike, pa pospite rendanim sirom, a onda nastavite da punite smesom od mesa.

Zatvorite vrhom paprike i poređajte u vatrostalnu posudu. Sipajte vodu i pokrijte aluminijumskom folijom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. Zatim skinite foliju i pospite preostalim sirom, pa pecite još 5-10 minuta.

KURIR TELEVIZIJA OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT ZA KNEDLE: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.