Barena paprika u medu, Foto: Printscreen/Youtube/Kuvaj uzivo
delikates
BARENA PAPRIKA U MEDU - ZIMNICA KAKVU SU PRAVILE NAŠE BAKE: Ovo je originalan RECEPT još od DAVNINA
Paprika, osnovna merna jedinica zimnice u Srbiji, ovaj delikates sa njom će vas oduševiti
Objavljeno:
Preukusna paprika u medu će vas oduševiti, lepe, ukusne, dobre za uz svako jelo. Ma recept za ovu zimnicu nema premca.
Evo koliko se jednostavno priprema:
Sastojci
- 5-7 kg paprika
- Tečnost za barenje paprika:
- 3 l vode
- 1/2 l jabukova sirćeta sa 4% sirćetne kiseline
- 150 g šećera
- 250 g soli
- 200 g meda
- 1 kesica bibera u zrnu
Potrebno je još:
- seckani list peršuna
- seckani beli luk
Priprema
- Paprike oprati i očistiti od drškica i semena.
- U posudu staviti 3 litra vode, 1/2 litra sirćeta, so, šećer, med, i biber u zrnu.
- Staviti na vatru da tečnost provri, dodavati paprike bariti toliko samo da baci 2-3 ključa.
- Vaditi paprike u teglu, svaki red po želji posipati seckanim listom peršuna i seckanim belim lukom.
- Kad teglu napunimo sa paprikama pritisnemo ih plastičnom rešetkom i tada tegle dopunimo sa vrelim presolcem u kojem smo barili papriku.
- Vrelu teglu odmah zatvoriti.
- Kad napunimo tegle paprikama i zatvorimo prekrijemo nečim dok se ne ohlade.
KAKO DA VAM ZIMNICA TRAJE I DO TRI GODINE: Sremice otkrivaju glavni sastojak:
(Espreso/ Recepti.com)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!