DRESERKA PASA UPOZORILA NA OVE RASE: Nikako ih nemojte birati za KUĆNE LJUBIMCE
Pas, Foto: Printscreen/Tiktok/ dr_lindsaybutzer

MORATE ZNATI

DRESERKA PASA UPOZORILA NA OVE RASE: Nikako ih nemojte birati za KUĆNE LJUBIMCE

Dreseri pasa, koji svakodnevno rade sa različitim rasama, imaju dragoceno iskustvo koje nam može pomoći da bolje razumemo koje rase ne bi trebalo uzimati kao kućne ljubimce

Objavljeno:

Prema rečima dreserke pasa koja radi u dnevnom centru za pse, postoje neke rase pasa koje ne bi trebali uzimati kao kućne ljubimce, iako svaki pas ima svoje pozitivne karakteristike. Evo šest takvih rasa:

Sibirski haski

Prvi na njenom spisku nepoželjnih pasa je sibirski haski. Dreserka ističe da su haskiji poznati po obilju krzna, nezavisnosti, glasnoj naravi i tvrdoglavosti. Američki kinološki klub ocenjuje njihovo lajanje kao izrazito glasno, dajući im ocenu 5 od 5.

Haski
foto: Profimedia

Korgi

Iako su korgiji preslatki, imaju visok nivo energije i često žele da se igraju unutra, što može dovesti do prljanja. Takođe, često laju. Prema AKC-u, korgiji su veoma energični psi i zahtevaju stalnu stimulaciju kako im ne bi bilo dosadno.

Bokser

Dreserka kaže da svaka interakcija sa bokserima brzo postaje igra, s obzirom na njihovo mišićavo telo i visoke skokove. Bokseri se kreću graciozno i snažno, što ih čini izazovnim za neke vlasnike.

Srebrni labrador

Srebrni labrador ima neobičnu boju dlake, ali i genetski nasleđeno stanje alopecije razblaživanja boje (CDA), što može uzrokovati kožne probleme, svrab, perut i gubitak dlake. Međunarodna kinološka federacija ne priznaje ovu varijaciju labradora zbog negativnih genetskih efekata.

Labrador
foto: Printscreen/TikTok/rkugvjjguy36r

Bigl

Dreserka opisuje biglove kao "prepametne" pse s viškom energije koji često trče i prljaju se. Takođe su poznati po svojoj sklonosti bekstvu i glasnom lajanju. Prema AKC-u, biglovi su radoznali, pametni i energični psi.

Nemačka doga

Iako autorka voli ovu rasu, svesna je da nemačka doga zahteva veliko mesto za udoban život. Veliki i moćni, nemačke doge su divne životinje, ali posedovanje takvog psa je velika odgovornost koju treba ozbiljno shvatiti.

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.