OVO JE SPECIJALITET SEFARDSKE KUHINJE: Kada jednom probate BUGARSKI BOJKOS grugo više nećete jesti (RECEPT)
Bugarski bojkop, Foto: ruhamasfood/ Printscreen/ Instagram

preukusno

OVO JE SPECIJALITET SEFARDSKE KUHINJE: Kada jednom probate BUGARSKI BOJKOS grugo više nećete jesti (RECEPT)

Balkan je bogat kuhinjama i tradicijama, sefardska kuhinja je nešto što retko ko van bugarske konzumira

Objavljeno:

Sefardska kuhinja sa Balkana potiče uglavnom sa područja Bugarske. ovo pecivo je izvrsno za doručak ili večeru, a pogačice možete nositi i na posao ili u školu.

Evo kako se pravi bugarski bojkos, recept je vrlo jednostavan:

Sastojci:

  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 jaja
  • 1/4 šolje maslinovog ulja
  • 1/4 šolje mleka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 5-6 listova svežeg bosiljka
  • 1 kašika susama
  • 140 g svežeg sira
  • 250 g mvljenog feta sira
  • 1,5 šolje iseckane mocarele
  • 2 šolje brašna za sve namene

Priprema:

  1. Stavite sve sastojke u posudu i pomešajte ih kašikom. Mešajte smesu rukama dok se svi sastojci ne sjedine.
  2. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Stavite papir za pečenje na tepsiju.
  3. Koristeći podmazanu kašiku za sladoled, stavite kuglice na tepsiju. Imaćete otprilike 18 komada.
  4. Na njih pospite semenke susama.
  5. Pecite u rerni na 25 minuta ili dok ne dobije lepu zlatnu boju.
  6. Poslužite ihuz svežu salatu i uživajte!

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite:

01:51

DANAS JE SVETSKI DAN KNEDLI, A KURIR OTKRIVA ORIGINALNI RECEPT: Obožavali su ih Tesla i Mocart, a vreme je da ih i vi napravite

(Espreso/ Trpeza)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.