PREUKUSNA
ONA JE KRALJICA MEĐU TORTAMA, NJEN UKUS SE NE ZABORAVLJA: Još više će vas OSVEŽITI ako je napravite sa ovim VOĆKAMA
Osim klasične pripreme na koju ste navikli, sada iskoristite šljive i kupine i videćete koliko osvežava
Danas postoji mnogo torti sa korama od belanaca, a jedna od njih je i Pavlova.
Osim klasične pripreme na koju ste navikli, sada iskoristite šljive i kupine i videćete koliko je ukusna.
Osvežiće vas pri prvom zalogaju.
Sastojci:
Za koru:
4 belanceta
1 šolja šećera
1 kašika sirćeta
1 kašika kukuruznog skroba
1 kašika belog sirupa (opciono)
1 kašičica vanilin šećera
prstohvat soli
Za fil:
250 g šljiva, očišćenih i naseckanih
150 g kupina
2 kašike šećera
250 ml slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
1 kašičica vanilin šećera
Priprema:
Zagrejte rernu na 150°C i obložite pleh papirom za pečenje. U velikoj posudi, mutite belanca sa prstohvatom soli dok ne postanu čvrsta i sjajna. Dodajte postepeno šećer, kašiku po kašiku, muteći između svake dodate kašike šećera. Belanca treba da budu čvrsto šlag. Dodajte sirće, kukuruzni skrob, beli sirup (opciono) i vanilu u belanca, pa lagano promešajte špatulom kako biste sve sjedinili. Na pripremljenom plehu oblikujte koru tako da napravite udubljenje u sredini za fil. Stavite koru u prethodno zagrejanu rernu i pecite je oko 1 sat, ili dok ne postane hrskava sa spoljne strane i suva iznutra. Kora će pucati, što je normalno.
Dok se kora peče, pripremite fil. U šerpi, kuvajte šljive i kupine sa 2 kašike šećera na srednje jakoj vatri dok voće ne omekša i stvori se gust sirup. Ostavite da se ohladi. U drugoj posudi, mutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom dok ne dobijete čvrst šlag. Kada je kora pečena i ohlađena, prebacite je na tanjir za posluživanje. Napunite udubljenje u koru sa pripremljenim voćnim filom. Preko voćnog fila stavite šlag, koristeći špatulu da ga lepo rasporedite. Dekorišite Pavlovu tortu svežim šljivama i kupinama.
Bonus video:
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!