NAJBOLJI SLANI ROLAT ZA SVE PRILIKE PRAVO IZ KUVARA JUGOSLOVENSKIH DOMAĆICA: GLAVNI sastojak je DŽABE (RECEPT)
Slani rolat od šargarepe, Foto: Persu Marketi/ Printscreen/ Youtube

preukusno

NAJBOLJI SLANI ROLAT ZA SVE PRILIKE PRAVO IZ KUVARA JUGOSLOVENSKIH DOMAĆICA: GLAVNI sastojak je DŽABE (RECEPT)

Najukusniji slani rolat koji možete pripremiti

Objavljeno:

Slani rolati su svima omiljena poslastica pogotovo kada dođe jesen, a ono što svaka domaćica želi jeste da ih sprema za silne slave koje nam predstoje. Uvek nam trebaju novi recepti za rolate, a ovaj do sad skoro sigurno niste spremali.

Probajte recept za rolat od šargarepe:

Slani rolat
foto: Persu Marketi/ Printscreen/ Youtube

Sastojci:

  • prstohvat soli
  • 50 g narendanog sira za meze
  • 200 g grčkog sira
  • 125 g pavlake
  • šaka svežeg peršuna, praziluka ili mladog luka (sitno naseckanog)
  • 10 kolutova pizza šunke
  • 5 kašika blagog ili ljutog ajvara50 g maslaca
  • 400 g narendane šargarepe (oko 6 većih)
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičice muskatnog oraščića
  • 6 jaja
Slani rolat
foto: Persu Marketi/ Printscreen/ Youtube

Priprema:

  1. Prodinstajte šargarepu, na maslacu, dok ne omekša.
  2. Začinite je sa solju, biberom i muskatnim oraščićem pa ostavite sa strane da se prohladi.
  3. Odvojite belanca od žumanaca. Žumanca pomešajte sa smesom od šargarepe, a belanca sa prstohvatom soli, pa ih umutite mikserom dok ne postanu penasta.
  4. Umućena belanca, malo po malo, dodavajte u smesu od šargarepe, pa lagano promešajte dok se ne sjedine.
  5. U pleh, postavite papir za pečenje, pa narendajte sir. Pripremljenu smesu, izlijte preko sira, i ravnomerno je rasporedite.
  6. Pecite na 200°C, 20 minuta dok ne porumeni. Koru blago prohladite, pa je izvadite iz pleha, urolajte u krpu i ostavite da se ohladi (sat vremena).
Slani rolat
foto: Persu Marketi/ Printscreen/ Youtube

Fil:

  1. U međuvremenu pripremite fil, tako što ćete viljuškom sitno izgnječiti grčki sir, pa mu dodati pavlaku i seckani peršun.
  2. Razmotajte koru, premažite je filom od sira, pa preko stavite pizza šunku. Na ivicu kore po dužini namažite ajvar.
  3. Testo zarolajte, počev od ivice sa ajvarom, pa umotajte ponovo u krpu ili papir za pečenje.
  4. Ostavite preko noći u frižideru.
  5. Sledećeg dana iseckajte i poslužite uz salatu od pečenih paprika.

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:

01:13

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke

(Espreso/ ilovezenjanin.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.