SAMO OVAKVI KRASTAVCI SU DOBRI ZA ZIMNICU: Ako imaju OVO na sebi NIKAKO NE BACAJTE PARE - jako su LOŠI
Kiseli krastavci, Foto: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

pažnja!!

SAMO OVAKVI KRASTAVCI SU DOBRI ZA ZIMNICU: Ako imaju OVO na sebi NIKAKO NE BACAJTE PARE - jako su LOŠI

Kada spremate zimnicu, vrlo je važno akvo povrće birate za svaki recept, danas su to krastavci

Objavljeno:

Zahvaljujući hrskavoj teksturi, krastavce je najbolje jesti presne. Međutim, možete ih kuvati, peći u rerni ili čak dinstati. Možete ih oguliti, ali ih jesti sa korom, a u zavisnosti od vrste zimnice koju pripremate, izbor vrste krastavca zavisi od toga kako ćete ih iseći i očistiti, ali jedno je sigurno - svaki krastavac treba da se dobro opere i osuši pre dalje obrade, pogotovo za zimnicu.

Kada kupujete krastavce, proverite da li imaju fleka ili oštećenja. Oni su dobar pokazatelj da krastavci nisu dobri. Takođe, izbegavajte krastavce koji su naborani jer to pokazuje da su izgubili vlažnost zbog predugog skladištenja ili su čuvani na višoj temperaturi od preporučene. Krastavac treba da bude čvrst i ravnomerno zaobljen na vrhovima. Ako je u sredini debeo ili ima izbočinu, to znači da se u plodu nalazi džep velikog semena.

Kiseli krastavci
foto: Printscreen/Youtube/ Production of fruits and vegetables

Iako neki misle da je najbolje kupiti veće krastavce, u njima ima više semena. Idealno, potrebno je odabrati krastavce veličine između 6 i 8 cm (osim ako ne kupujete engleski krastavac koji je duži). Osim što imaju manje semena, manji krastavci su i ukusniji i hrskaviji.

Kora krastavca treba da bude ujednačene bogate zelene boje. Izbegavajte kupovinu onih sa žutim flekama jer se razvijaju kada krastavac predugo stoji u bašti i malo je verovatno da će imati dobar ukus ili miris.

Što se tiče skladištenja, mišljenja su podeljena. Ali bez obzira gde ih skladištite, u frižideru ili ostavi, važno je da ih držite dalje od drugog povrća i voća, poput dinje, paradajza i banana. Vrlo su osjetljivi na etilen kojim je ovo voće bogato, zbog čega će požutiti i brzo propasti.

Pre dalje pripreme, krastavce obavezno dobro operite i osušite pre skladištenja. Višak vode na površini doprinosi kvarenju. Takođe, krastavci u sebi imaju preko 90% vlažnosti, pa ih umotajte u plastičnu foliju da bi ju što duže zadržali.

DA LI ZIMNICA POSTAJE LUKSUZ? Goran Đaković: Cene na pijaci su za potrošače visoke, a za proizvođače realne:

01:33

DA LI ZIMNICA POSTAJE LUKSUZ? Goran Đaković: Cene na pijaci su za potrošače visoke, a za proizvođače realne

(Espreso/ Moja zimnica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.