EVO ŠTA ZNAČI AKO PAS VOLI DA SPAVA SA VAMA U KREVETU: Želi da vam kaže jednu VEOMA VAŽNU stvar
Pas, Foto: Dmitry Andreev / Alamy / Alamy / Profimedia

morate da znate

EVO ŠTA ZNAČI AKO PAS VOLI DA SPAVA SA VAMA U KREVETU: Želi da vam kaže jednu VEOMA VAŽNU stvar

Poverenje prvo mora da se zasluži

Objavljeno:

Iako je nesumnjivo da je pas čovekov najbolji prijatelj, ponekad treba da se zapitamo da li je ta veza obostrana. Odnos između psa i njegovog vlasnika ne treba potcenjivati, ali vlasnik prvo mora da zasluži poverenje svog četvoronožnog prijatelja.

Za razliku od uobičajenog mišljenja, nije tako jednostavno steći potpuno poverenje psa i učiniti da se oseća potpuno opušteno u vašem prisustvu. Ako želite to postići, moraćete malo da se potrudite, jer poverenje vašeg krznenog drugara nećete dobiti samo dajući mu poslastice.

Tibetanski Mastif, Pas
foto: TAO Images Limited / Alamy / Profimedia

Veterinar dr Adam Kristman redovno deli zanimljivosti i savete o zajedničkom životu sa kućnim ljubimcima na svom TikTok profilu @dr.adamchristman52.

Nedavno je postavio pitanje svojim pratiteljima: "Veruje li vam vaš pas potpuno?" Prema njegovim rečima, pet znakova u ponašanju psa ukazuju na potpuno poverenje prema vlasniku.

Svakodnevna rutina

Prvi pokazatelj da vaš pas zaista veruje vam je kada usvoji vašu svakodnevnu rutinu. Dr Kristman objašnjava: "To uključuje vreme kada ga hranite, šetate i kada idete na spavanje. Kada uspostavite svoju rutinu, pas će vam verovati da ćete se držati svog dela 'dogovora'."

Uzima vam cipele

Drugi znak poverenja vlasniku možda će vas iznenaditi, a to je kada vaš pas uzima vaše cipele. Ovo takođe ukazuje na poverenje koje pas ima prema vama.

Pas
foto: Leudej Rodjanapaitoon / Alamy / Alamy / Profimedia

Govor tela koji ga odaje

Za sledeće znakove, treba pratiti govor tela psa, kako dr Kristman ističe: "Da li se pas naginje prema vama ili se povlači? Važno je da poštujete granice koje pas postavlja, a što više razumete govor tela i ponašate se prema tome, pas će vam više verovati."

Spava sa vama

Jedan od najjasnijih pokazatelja poverenja psa može se činiti očiglednim, a to je kada pas spava u istoj sobi ili čak u istom krevetu s vama. Dr Kristman ističe da to treba smatrati "darom", jer pas neće spavati negde gde se ne oseća potpuno sigurno. Opuštanje pored vas može se shvatiti kao najveći znak poverenja i kompliment.

Kontakt očima

Poslednji način na koji možete saznati da li vam pas veruje je putem kontakta očima. Dr Kristman objašnjava: "Jedan od načina na koje psi formiraju vezu s vama je kroz kontakt očima. To pomaže u izgradnji poverenja."

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.