OVO JE OMILJENI DORUČAK SRBA, A MOŽE BITI OPASAN PO ZDRAVLJE: Ako na deklaraciji VIDITE OVO nikako ga NE KUPUJTE
Doručak, Foto: Printscreen YouTube/Restoran Lovački dom Valjevo

pažnja

OVO JE OMILJENI DORUČAK SRBA, A MOŽE BITI OPASAN PO ZDRAVLJE: Ako na deklaraciji VIDITE OVO nikako ga NE KUPUJTE

Viršla može biti samo proizvod koji je napravljen od mesa, ali ukoliko samo izgleda kao viršla ona to ne mora da bude

Objavljeno:

Nepisano je pravilo da je nezdrava hrana najukusnija. Koliko god se trudimoj da je izbegnemo, često se nađe na našem jelovniku.

Verovatno ste i sami pretpostavili o čemu je reč, radi se o viršlama.

Namirnica koja je često na sniženju, a retko ko bi vam rekao da je štetna za čovekov organizam i da je odmah izbacite iz ishrane!

Viršle
foto: Profimedia

Najsporniji sastojak prerađevina, o kojem se u javnosti već godinama govori, jeste tzv. mašinski separisano meso (MSM) koje spada u najlošije, neku vrstu mesnog otpada.

- Ako neko prodaje salamu po ceni manjoj od 200 dinara za kilogram, jasno je da u njoj nema ni trunke mesa! U salami najviše ima tzv. mašinski separisanog mesa (MSM), odnosno samlevenih šija, trtica i leđa sa kostima, kao i ostataka antibiotika, hormona, koksidiostatika i teških metala. - upozorava doktor veterinarske medicine Miroslav Stojšić, za Alo!

Pileće viršle nisu zdravije

Viršle
foto: Profimedia

Ako se opredelite za pileće ili ćureće viršle jer mislite da imaju manje masnoća, možda ste u pravu, ali svakako morate biti oprezni, jer proizvođači obično umesto masnoće u viršle dodaju so. Recimo, ćureće viršle imaju 2 grama zasićenih masnoća i 99 kalorija, ali imaju 500 mg soli, dok pileće imaju čak 600 mg soli, što je gotovo trećina preporučenog dnevnog unosa. Još ako dodate kečap, senf i majonez, količina unete soli se još uvećava.

Vrlo je teško naći viršle koje su napravljene od mesa organski uzgajanih životinja koje nisu primale antibiotike ni hormone.

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/Alo/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.