SVIDEĆE VAM SE
OVAKO NAPRAVLJENE PRŽENICE NEĆE UPITI NI KAP ULJA: Recept koji je malo KO PROBAO zaludeće vas U SEKUNDI
Ako ne volite da ih jedete masne, onda je ovaj recept za prženice iz rerne pravo rešenje za vas
Većina majki kada nema ideju šta da spremi deci za doručak odluči se za prženice. U njima osim dece i odrasli uživaju, ali ono što mnogima smeta jeste što mogu da upiju puno ulja.
Ako ne volite da ih jedete masne, onda je ovaj recept za prženice iz rerne pravo rešenje za vas.
Biće hrskave spolja, a mekane iznutra i svaki zalogaj uz jogurt će se topiti u ustima.
Sastojci:
3 jajeta
10 tanko sečenih kriški hleba
9 kašika mleka
5 kašika ulja + za premazivanje
prstohvat soli
Priprema:
U jednu dublju činiju umutite jaja i dodajte mleko i ulje.
Zatim, posolite smsu i dobro promešajte, da se sve sjedini.
Uzmite kršku hleba i umočite u smesu, zatim je odložite negde da odstoji 10-ak minuta. To ponovite i sa ostalim kriškama.
Nako što odstoje, poređajte kriške hleba na pleh i malo ih razdvojite. Nemojte zaboraviti da pleh obložite papirom za pečenje.
Kriške premažite sa gornje strane uljem uz pomoć četkice. Rernu uključite na 200 stepeni i sačekajte da se zagreje. Kada je dostigla temperaturu, ubacite prženice i pecite ih do 20 minuta.
Prženice možete poslužiti uz jogurt i sir i prepustite se predivnim ukusima pravog doručka.
Bonus video:
(Espreso/Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!