OVU BILJKU TREBA SVAKA SPRSKA KUĆA DA IMA: Poreklom je iz Azije, a po verovanju donosi MNOGO NOVCA
Novac, Foto: Profimedia

VEROVANJA

OVU BILJKU TREBA SVAKA SPRSKA KUĆA DA IMA: Poreklom je iz Azije, a po verovanju donosi MNOGO NOVCA

Biljka poreklom iz Azije koja po verovanju donosi novac u kuću.

Objavljeno:

Krasula je najpopularnije drvo novca na našim prostorima. Engleski naziv je jade plant ili na latinskom crassula ovata je jedna od najlakših biljaka za održavanje, a pored toga predstavlja veoma lep poklon za neke nove početke – bilo da je u pitanju venčanje, useljenje, početak posla.

Da se na samom početku razumemo – svi bismo mi želeli da postoji nešto što će nam na brz i lak način stvoriti dovoljnu količinu novca da živimo lagodan život. Ipak, kažu da magija postoji samo ako se u nju veruje. Na tom putu, dobro je imati malu pomoć, a oni koji su probali život po Feng šui principima, tvrde da ovo zaista deluje.

Verovali ili ne, za ovu biljku mesnatih listova tvrdi se da pozitivno utiče na posao i privlači energiju novca, a u Aziji se čak prenosi sa kolena na koleno zbog pozitivnih dejstava.

Drvo novca, Krasula, Biljka
foto: Printscreen Youtube/Moj svet biljaka

Drvo novca – verovanje

Po nekim verovanjima istočnjačkih učitelja, krasula je biljka koja, ako je držite u glavnoj prostoriji, ukućanima donosi više novca. Zovu je još i Japansko drvo, dolar drvo i parac a ime je dobila zbog listova ovalnog oblika koji podsećaju na kovanice novca, piše sajt Berza biljaka.

Tokom devedesetih godina ova biljka je imala veliku popularnost, pa je nakon toga počela da opada. No, kako se razne stvari vraćaju u modu ista stvar se dešava i sa krasulom. Ovog puta je zbog njenog specifičnog izgleda koji se veoma lako da ukopiti u moderan dizajn.

Takođe, parac je toliko prost za održavanje, da ga mogu koristiti i oni koji nikada nisu pre toga imali biljke. Dakle, veoma je teško omanuti sa njom, jer uopšte nije zahtevna.

Drvo novca je posebno zanimljivo po tome što se za nju vezuje verovanje, kao što joj sam naziv kaže, da donosi novac. Odakle to potiče? Iz kineske legende. Naime, jedan siromašni seljak molio bogovima da mu donesu bogatstvo. Kada se vratio na svoje imanje, zatekao je ovu biljku u zemlji niotkuda, niko je nije zasadio niti je znao odakle potiče.

Od tad se seljaku preokrenula sudbina i zaradio je mnogo novca uz pomoć svog plodnog zemljišta. Ova legenda je postala deo Feng šuia, prema kome svaka stvar u prostoru ima svoju energiju.

Potrebno je obezbediti dobar protok energije da bi ukućani napredovali, ostvarivali svoje ciljeve i planove i ostvarili duhovno i materijalno bogatstvo. To je razlog zašto se krasula drži u hodniku sa desne strane, blizu ulaznih vrata. Hodnik predstavlja mesto protoka energije u svakom domu, zato je simbolično tu smestiti ovu biljku, kako bi novac tekao.

02:21

EVO ZAŠTO ĆETE ZA KOJI MESEC PLAĆATI VEĆU CENU STRUJU! Ekonomski stručnjak tvrdi: Novac će otići SAMO U OVOM SMERU

(Espreso/krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.