recept
OVAKVO JELO SRBI JOŠ NISU PROBALI, ODMAH ĆE VAM SE SVIDETI: Domaćice će samo to od sad SPREMATI
Pohovani mladi luk je odlična grickalica, pogotovo kada vam dođu prijatelji
Mladi luk mnogi jedu u salati, ali i kao prilog uz meso. Međutim, ako volite ukus mladog luka, a želite da probate nešto drugačije mi vam predlažemo da ga ispohujete.
Poh se sastoji od aromatičnih začina, piva i brašna, a što je smesa za poh hladnija, to će i mladi luk biti hrskaviji.
Sastojci:
mladi luk
100 g brašna
25 g kukuruznog brašna
1 kašičica slatke paprike
1 kašičica tucane paprike
1 kašičica belog luka u prahu
1 kašičica mlevenog korijandera
250 ml hladnog piva
Priprema:
Isecite krajeve mladog luka, pa ga isecite na trećine. U činiji pomešajte brašno, kukuruzno brašno i začine, pa sipajte pivo. Dobro sjedinite, ako je potrebno dodajte još piva. Uvaljajte luk u smesu i pržite u zagrejanom ulju (što je smesa hladnija to će mladi luk biti hrskaviji).
Majke i snajke
(Espreso/NajŽena)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!