VLADETA JEROTIĆ OTKRIO KAKO RODITELJI OD DECE PRAVE PARAZITE: Ove REČI će vas ZABOLETI KAO NOŽ U LEĐA
Vladeta Jerotić, Foto: Youtube printscreen/Porodicni Bukvar

paŽnja

VLADETA JEROTIĆ OTKRIO KAKO RODITELJI OD DECE PRAVE PARAZITE: Ove REČI će vas ZABOLETI KAO NOŽ U LEĐA

Evo kako je govorio o samostalnosti dece u našoj zemlji:

Objavljeno:

Vladeta Jerotić je bio psihijatar i „čitač” ljudske duše koji je znao da prepozna svaku anomaliju u društvu, od problema u muško-ženskim odnosima do problema u porodici.

Evo kako je govorio o samostalnosti dece u našoj zemlji:

Deca, roditelji, Svađa, Razvod, dete
foto: Profimedia

"Ono što će odlučiti da se dete nepravilno razvija jeste nedostatak topline, sigurnosti i autoriteta kod samih roditelja. Jer ako je dete u startu zaista bespomoćno, od koga može da dobije prvi neophodan impuls ka sigurnosti i brizi", rekao je on. već od roditelja.Nema drugog kriterijuma za sopstvenu vrednost osim priznanja koje dobija od najbližeg okruženja“.

Međutim, kada dete odraste, važno ga je osamostaliti i naučiti kako da stekne odgovornost, da se razvija. Zadatak roditelja je da pripremi dete za život, a Vladeta Jerotić je rekao da kada su roditelji previše zaštitnički nastrojeni i sprečavaju decu da se osamostale, oni zapravo čine medveđu uslugu i pretvaraju ih u parazite.

"U ljudskom svetu postoje paraziti. Roditelji često decu pretvaraju u parazite. Umesto da ih osamostaljuju i raduju kada su samostalni, jer tada mogu da napuste porodicu, što je normalno za živi svet, životinjsku. Tačno poznaju lisice , vukovi, ne samo oni, nego i ostali, zna se i u ptičjem svetu kada se ptice dresiraju da lete.Ako je u pitanju ptica.Ne čovek, opet zbog straha i neke posesivnosti.Vidiš, U životinjskom svetu nema toliko o posesivnosti. Majka vučica tačno treba da zna kada da pusti svog vuka, a kada da ode od svoje porodice", piše Jumama.

00:50

U današnjoj epizodi kuvaće porodica Vujinović iz Beograda

(Espreso/Yumama)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.