UZ OVA 3 KORAKA ĆETE ZATEGNUTI GRUDI KAO PRAĆKE: Vašem mužu će pasti VILICA kada ih bude VIDEO
Grudi, Foto: Profimedia

SAZNAJTE

UZ OVA 3 KORAKA ĆETE ZATEGNUTI GRUDI KAO PRAĆKE: Vašem mužu će pasti VILICA kada ih bude VIDEO

Nakon dojenja, mnoge žene žele povratiti tonus i zategnutost svojim grudima.

Objavljeno: 13:21h

Dojenje je predivan i važan deo majčinstva, ali može ostaviti neke promene na telu, posebno na grudima. Nakon dojenja, mnoge žene žele povratiti tonus i zategnutost svojim grudima. Nema razloga za brigu možete zategnuti i oblikovati grudi uz produktivnu svakodnevnicu!

Pravilna ishrana i hidratacija

Ishrana ima ogroman uticaj na opšte zdravlje i elastičnost kože. Uvek pričamo o njoj a sada smo morali da je stavimo na prvom mesto zato što je majkama potrebna dodatna količina hranjivih materija nakon perioda dojenja. Fokusirajte se na unos hrane bogate proteinima, vitaminima, mineralima i antioksidansima. Proteini su posebno važni za održavanje mišićnog tonusa, dok vitamini C i E, kao i cink, pomažu u očuvanju kolagena i elastičnosti kože. Antioksidansi se bore protiv slobodnih radikala koji mogu oštetiti vašu kožu i postepeno će ojačati imunitet. U ovom periodu ne treba razmišljati o dijetama, pogotovo ih ne treba samoinicijativno prelaziti na određeni vid rigornozne ishrane već vam preporučujemo da se posavetujete sa nutricionistom, kako bi ishrana ostala izbalansirana i raznovrsna.

Ishrana, Zdravlje
foto: Profimedia

Pijte dovoljno vode tokom dana kako biste održali hidrataciju kože. Hidrirana koža je elastičnija i manje podložna opuštanju. Takođe, konzumirajte namirnice bogate zdravim mastima, kao što su orašasti plodovi, avokado i masna riba, kako biste pomogli u očuvanju zdrave kože.

Vežbe za jačanje mišića grudi

I ako vežbanje neće direktno povećati tonus grudi, određene vežbe mogu ojačati mišiće oko grudi i pružiti im bolju potporu. Vežbe poput sklekova, bench press-a, dumbell fly-ova i kablovskih pokreta mogu ciljano delovati na mišiće grudi. Ukoliko dugo niste bili aktivni možete razmisliti o jogi, ona će postepeno ojačati vaše telo a posebno leđa i grudi tako da kasnije možete da se posvetite i klasičnom treningu u teretani.

Važno je napomenuti da grudi sadrže masno tkivo i neće se značajno zategnuti vežbanjem. Ipak, ojačani mišići mogu poboljšati izgled grudi i dati im bolju formu.

Vežbe
foto: Profimedia

Masaža i hidratacija kože

Redovna masaža može poboljšati cirkulaciju i tonus kože oko grudi. Koristite prirodna ulja poput bademovog ulja ili kokosovog ulja za masažu. Nežno masirajte grudi kružnim pokretima, idući od spoljnih ka unutrašnjim delovima.

Hidrirajte kožu kvalitetnom hidratantnom kremom ili uljem. To će pomoći u očuvanju elastičnosti kože i smanjenju pojave strija. Ovo je nama omiljen deo, nega tela kroz masažu i korišćenje mirišljavih prirodnih ulja ali i krema. Ukoliko osvojite 15 minuta na dnevnom nivou za masažu rezultat ne može izostati.

Grudi se mogu promeniti tokom trudnoće i dojenja, i važno je prihvatiti te promene kao deo prirodne faze života. Možete postići željenu formu grudi ali proces zahteva vreme i kontinuitet.

Osim toga, vi ste doneli na svet novo biće nema ništa magičnije i lepše od toga!

11:24

DOJENJE NIJE BAUK

(Espreso/mogujatosama)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.