SRPSKI DELIKATES OD KISELOG KUPUSA BEZ VINOBRANA I KONZERVANSA: Ovako su GA naše BAKE spremale (RECEPT)
Kiseli kupus, Foto: Printscreen/RTS

najbolje od srbije

SRPSKI DELIKATES OD KISELOG KUPUSA BEZ VINOBRANA I KONZERVANSA: Ovako su GA naše BAKE spremale (RECEPT)

Ovako nešto sigurno niste probali, ovo je zaista najbolja domaća zimnica

Objavljeno:

Među omiljenom zimnicom svoje mesto su obezbedile i paprike punjene kupusom. Za ovu tradicionalnu, fermentisanu salatu biće vam potrebno kvalitetno povrće, so i voda. Staklene tegle ili plastičnu posudu dobro operite, kao i poklopce. Samo četiri sastojka Za ovaj recept biće nam potrebno tri do četiri kilograma kupusa, oko 5,5 kg paprika babura ili paradajzuša srednje veličine, so za solenje, pet litara vode i 150 gr soli za presolac. Glavice kupusa očistite od spoljašnjeg oštećenog lista i odsecite deo korena. Isecite ga sitno kao kada pravite ribanac.

Kiseli kupus, Paprike
foto: Bokina kuhinja/ Youtube/ Printscreen

Nariban kupus posolite manjom količinom soli, oko dve kašike, rukama izmešajte i izgnječite. Ostavite ga sledećih sat vremena kako bi postao mekaniji i pustio svoj sok. Plodove paprike koji su čvrsti i zdravi očistimo od peteljke i unutrašnjeg sadržaja. Operemo ih i poređamo na ubrus ili krpu sa otvorom okrenutim na dno kako bi se ocedile i prosušile. Unutrašnjost paprike samo malo posolite, natrljajte, da i one postanu mekše.

Kiseli kupus, Paprike
foto: Bokina kuhinja/ Youtube/ Printscreen

Paprike na vrh Punite ih kupusom. Napunjene ređajte u staklenu teglu ili plastičnu kantu. Ako vam ostane kupusa slobodno ga poređajte po paprikama, ali na vrhu moraju biti paprike. Presolac napravite od vode i soli. Sve dobro izmešajte kako bi se so rastvorila. Prelijte ga preko punjenih paprika koje moraju biti potpuno u slanom rastvoru. Na vrh stavite plastičnu rešetku i opteretite da biste ih sprečili da isplivaju. Posle dve nedelje završiće se proces kiseljenja i ova zdrava, fermentisana zimnica je spremna za jelo.

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke:

01:13

ZDRAV ROLAT BEZ BRAŠNA! Influenserka Rosićka podelila recept u najgledanijem kulinarskom TV šou programu Majke i snajke

(Espreso/ Svet plus)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.