OVAKO SE TRADICIONALNO PRAVI SRPSKI SPECIJALITET SA PLANINE: Recept se prenosi GENERACIJAMA
Gulaš, Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

predlog za ručak

OVAKO SE TRADICIONALNO PRAVI SRPSKI SPECIJALITET SA PLANINE: Recept se prenosi GENERACIJAMA

Npravite ovaj specijalitet za ručak i svi će vam biti zahvalni

Objavljeno:

Ovo mesnato jelo svi vole! Srbi se oduševe kada vide dobar gulaš, a ovaj je mek kao duša! Prednost ovog recepta je što nema dugog krčkanja, ovaj ručak gotov je za pola sata!

Sastojci:

  • 500 g svinjskog filea
  • 1 crni luk
  • 15 g belog luka
  • 2 kašičice dimljene paprike
  • 1 kašičica čili praha
  • 1,5 zelena paprika
  • 1,5 crvena paprika
  • 1 kašičica origana
  • 2 kašike sirćeta
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 400 g seckanog pelata
  • 250 ml bujona
01:00

Recept za svinjski paprikaš

Priprema: U tigaju zagrejte malo ulja, pa propržite meso isečeno na kockice. Zatim dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne omekša. Dodajte i mleveni beli luk, a posle par sekundi i slatku i ljutu crvenu papriku. Promešajte. Dodajte seckanu papriku, origano, sipajte sirće, paradajz pire, pelat i bujon. Lepo promešajte, pa poklopite i dinstajte nekih 30 minuta. Ukrasite seckanim svežim peršunom.

Bonus video:Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje

00:49

Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.