predlog za ručak
OVAKO SE TRADICIONALNO PRAVI SRPSKI SPECIJALITET SA PLANINE: Recept se prenosi GENERACIJAMA
Npravite ovaj specijalitet za ručak i svi će vam biti zahvalni
Ovo mesnato jelo svi vole! Srbi se oduševe kada vide dobar gulaš, a ovaj je mek kao duša! Prednost ovog recepta je što nema dugog krčkanja, ovaj ručak gotov je za pola sata!
Sastojci:
- 500 g svinjskog filea
- 1 crni luk
- 15 g belog luka
- 2 kašičice dimljene paprike
- 1 kašičica čili praha
- 1,5 zelena paprika
- 1,5 crvena paprika
- 1 kašičica origana
- 2 kašike sirćeta
- 2 kašike paradajz pirea
- 400 g seckanog pelata
- 250 ml bujona
Priprema: U tigaju zagrejte malo ulja, pa propržite meso isečeno na kockice. Zatim dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok ne omekša. Dodajte i mleveni beli luk, a posle par sekundi i slatku i ljutu crvenu papriku. Promešajte. Dodajte seckanu papriku, origano, sipajte sirće, paradajz pire, pelat i bujon. Lepo promešajte, pa poklopite i dinstajte nekih 30 minuta. Ukrasite seckanim svežim peršunom.
Bonus video:Kuvar Raša otkrio recept za pet savršenih jela internacionalne kuhinje
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!