JEDNOSTAVAN, LETNJI KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA: Španski specijalitet koji će SRBI OBOŽAVATI
Rožada, Foto: PRINTSCREEN/YT/PREPPY KITCHEN

recept

JEDNOSTAVAN, LETNJI KOLAČ KOJI SE TOPI U USTIMA: Španski specijalitet koji će SRBI OBOŽAVATI

Ako volite kolače sa karamelom, onda je rožada pravi recept za vas

Objavljeno:

Rožada je u stvari flan, popularan španski desert. Pravi se u celom svetu, a svako ima neki svoj recept koji ga razlikuje. Osnovni sastojci za ovaj kremasti desert su jaja, mleko, šećer (može i kondenzovano mleko), a svaka domaćica dodaje i neki sastojak koji ovu poslasticu izdvaja od drugih.

U nekim zemljama to je vanila, negde rum, limun, pomorandža... Ovaj kolač je neverovatno ukusan kako god da ga zovete, rožada ili flan.

Rožada, Kolač
foto: Printscreen YouTube/Neodoljivi Ukusi

Sastojci:

5 jaja

1 kesica vanilin šećera

5 kašika šećera

1/2 kašike brašna

500 ml mleka

1 kašičica ruma

Za karamel:

5 kašika šećera

Rožada, Kolač
foto: Printscreen YouTube/Neodoljivi Ukusi

Prirpema:

Penasto umutite jaja, šećer i vanilin šećer. Zatim dodajte prosejano brašno, rum i sipajte mleko. Lagano promešajte. U šerpu sipajte šećer i ostavite da se karamelizuje. Karamel krem sipajte u vatrostalnu posudu, a preko njega sipajte fil sa jajima.

U neku posudu sipajte vodu i unutra stavite vatrostalnu posudu. Voda treba da bude do polovine vatrostalne posude. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa okrenite pomoću tanjira, tako da karamel krem bude gore.

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.