sočno i ukusno
ZA OVIM SPECIJALITETOM SU SVE DOMAĆICE POLUDELE, ODUŠEVIĆETE SE I VI: Svinjsko meso sa ovim povrćem OBARA SA NOGU
Svinjsko meso i krompir pripremljeni na ovaj način su fantastičan predlog za svečani ručak
Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, a još ako je kao prilog krompir, onda je to pun pogodak. Predlažemo vam da isprobate recept za svinjsko meso sa krompirom i slaninom, a za ovako divnu boju zaslužan je neobičan preliv koji celom jelu daje poseban šmek.
Ako želite da oduševite goste ili ukućane ručkom koji će dugo pamtiti, onda pripremite ovo svinjsko meso. Poslužite sa osvežavajućom salatom, a naš predlog je kupus.
Sastojci:
1 kg svinjskih šnicli
4 krompira
1/2 kašičice slatke paprike
2 kašike ulja
2 crna luka
Za preliv:
2 kašike soja sosa
1 kašika kečapa
1 kašičica meda
1 kašičica senfa
Priprema:
Šnicle prekrijte providnom folijom i izlupajte tučkom za meso. Stavite u posudu posolite i pobiberite. Krompir isecite na kolutove. Stavite u posudu, posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom, pa prelijte uljem i dobro promešajte. Crni luk isto isecite na kolutove.
Stavite 2 koluta krompira na dasku, pa u njega zabodite 2 drvena štapića za roštilj (sa razmakom), preko stavite jednu šniclu, pa 2 koluta crnog luka (isto sa razmakom, kao i krompir) i onda jedan šnit slanine. Opet krompir, meso, luk i slanina i tako ređajte dok ne utrošite sve. Ređa se u visinu, a poslednji red je krompir. Položite meso na pek papir i lepo uvijte.
Zatim zamotajte u alu foliju i stavite u tepsiju. Pecite na 200°C oko 60 minuta. Pomešajte soja sos, kečap, med i senf, pa lepo sjedinite. Otvorite foliju i pek papir, premažite meso prelivom i pecite još 10-15 minuta na 200°C.
Majke i snajke
(Esperso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!