AKO IMATE BAJAT HLEB NEMOJTE GA BACATI, NAPRAVITE KOLAČ OD JEFTINIH SASTOJAKA: Ukus će vas OBORITI sa nogu
Kolač, Foto: PRINTSCREEN/YT/ DIMITRIS MICHAILIDIS

recept

AKO IMATE BAJAT HLEB NEMOJTE GA BACATI, NAPRAVITE KOLAČ OD JEFTINIH SASTOJAKA: Ukus će vas OBORITI sa nogu

Napravite preukusan kolač od bajatog hleba

Objavljeno:

Leti nam prijaju lagani i osvežavajući kolači, a naš današnji predlog je da napravite ovaj. Zanimljivo je što se pravi od bajatog hleba, ali nimalo ne gubi na ukusu zbog toga, koji se preliva sirupom, a onda preko ide neodoljivi vanila krem.

Ako volite da jedete lagane kolače koji se brzo prave, naš predlog je ovaj, a možete da ga obogatite i nekim sezonskim voćem.

Kolač
foto: Printscreen YouTube/Dimitris Michailidis

Sastojci:

2-3 kriške hleba

220 g šećera

120 ml vode

1 vanilin šećera

2 žumanceta

100 g brašna

50 g putera

500 ml mleka

100 ml slatke pavlake

Za dekoraciju:

cimet

šlag

Kolač
foto: Printscreen YouTube/Dimitris Michailidis

Prirpema:

Pomešajte mleko, 100 g šećera, brašno i ulupana žumanca. Dobro promešajte, da nema grudvica, a onda kuvajte dok smesa ne krene da ključa. Sklonite sa šporeta, pa dodajte puter, vanilin šećer i dobro sjedinite. Sipajte fil u posudu i pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru da se ohladi. U tiganju istopite malo putera, pa tostirajte hleb sa obe strane.

Odložite sa strane. U šerpi pomešajte vodu i 120 g šećera, pa kuvajte dok se šećer ne istopi. Prohlađenim sirupom prelijte vruć hleb. Slatku pavlaku dobro umutite, pa joj dodajte ohlađeni fil i sjedinite mikserom. U dekorativne čaše poređajte hleb koji ste iseckali, pa sipajte preko fil, a onda ukrasite šlagom i pospite prosejanim cimetom.

Majke i snajke

48:01

MAJKE I SNAJKE SE04EP96

(Espreso/Stvar ukusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.