NAJBRŽI RUČAK ZA NAJGLADNIJE: Meso na LOVAČKI NAČIN izuva koliko je dobro, a SLANINICA mu daje poseban ŠMEK(RECEPT)
Meso, Foto: Printscreen/Youtube/amikiskonyhank

ručak za 10

NAJBRŽI RUČAK ZA NAJGLADNIJE: Meso na LOVAČKI NAČIN izuva koliko je dobro, a SLANINICA mu daje poseban ŠMEK(RECEPT)

Napravite ručak koji niko ne odbija

Objavljeno:

Ručak sa mesom koji niko neće odbiti!

Sastojci:

  • 800 g mesa bez kostiju
  • 200 g suve slanine
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 400 g šampinjona ili pečuraka po izboru
  • 200 ml supe ili vode
  • 200 ml paradajz soka
  • brašno da se meso uvalja
  • so i biber, po želji ljuta paprika
Gulaš
foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE/HEARTY AND TASTY

Priprema:

  1. Meso iseći na krupnije kocke, uvaljati ga u brašno, svaki komad i na malo ulja i jaču vatru staviti da se proprži.
  2. Proprženo meso odmah staviti u glinenu posudu.
  3. U istom tiganju propržiti krupnije sečenu slaninu, pa i slaninu kada dobije rumenu boju prebaciti u glinenu posudu, posuti je preko mesa.
  4. Opet u isti tiganj spustiti na kriške iseckan luk i posoliti.
  5. Njega pržimo na srednjoj vatri.
  6. Prvo će da pusti vodu, a onda lagano da počne da rumeni.
  7. Dok se luk prži iseckati šampinjone na krupnije listiće, pa kada luk počne da rumeni dodati i njih u tiganj.
  8. Posuti sa još malo soli i bibera, promešati i krčkati ih zajedno.
  9. Kada i luk i šampinjoni omekšaju iz tiganja prebaciti ih u glinenu posudu preko mesa i slanine.
  10. Zaliti sve sa supom ili vodom i paradajz sokom. Još sve malo poravnati, tako da sve bude potopljeno u tečnost.
  11. Staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče sat, do sat ipo vremena zavisi koje meso koristite. . Posle skinuti poklopac i posuti sve rendanim sirom i vratiti ur ernu da se zapeče.
  12. Kada je sir gotov ( onako po vašem ukusu, samo otopljen ili zapečen ) izvadite iz rerne i poslužite uz kuvano prženi krompir i salatu po izboru. Ovaj put sam krompir umesto na ulju pekla u rerni, na pek papiru. Prokuvala sam ga kratko, ocedila i spustila na papir, posula začinima i uljem, promešala samo lagano i pekla posle mesa dok nije postao hrskav kakvog ga vidite na fotografiji.
  13. Prijatno!

Bonus video: Recept za svinjski paprikaš

01:00

Recept za svinjski paprikaš

(Espreso/Info-biz.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.