svaka domaćica zna
KUVARICA IZ JUGOSLAVIJE POKAZALA KAKO SE PRAVILNO PRŽI SVINJSKI VRAT: Uz samo 1 njenu caku meso nije ŽILAVO i SUVO
Evo kako da pravilno ispržite svinjski vrat
Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, a ono uglavnom i nije teško za pripremu. Kada su vrućine uglavnom nam prija laganija hrana, ali ako ipak ne možete da odustanete od mesa, onda vam predlažemo da napravite svinjski vrat. On je vrlo jednostavan za pripremu, a ako želite da napravite svinjski vrat kao iz vrhunskih restorana onda poslušajte naš savet.
Sastojci:
- svinjski vrat
- so, biber
Priprema:
Svinjski vrat posolite i pobiberite, pa zagrejte tiganj i kada se zagreje sipajte ulje. Ispržite sa obe strane po 5-6 minuta. Zatim podignite pomoću hvataljke i pržite ivice po 30 sekundi. Ostavite da se odmori 5 minuta. Još jedna stvar je bitna, a to je da meso bude sobne temeprature pre nego što krenete da pržite, tako da ga izvadite iz frižider nekih 15-20 minuta ranije.
Bonus video: I Saška Veselinov ne jede meso
(Espreso/Stvar ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!