omiljeno srpsko jelo
SRBI SE DAVE U OVOM BELOM SOSU: Za 700 dinara ovo jelo sa TIKVICAMA će vas RASPAMETITI, uh kakav RUČAK
Slojevi tikvica i belog sosa tope se u ustima
Tikvice neće biti tu još dugo! Iskoristitie sezonu i napravite ovaj jeftini ručak za celu porodicu koji će svi voleti!
Sastojci:
- 4 tikivce
- 3 jajeta
- 1-2 čaše mleka
- 2 kašike parmezana
- malo tvrdog sira
Priprema: Tikvice isecite po dužini, pa ih posolite. Ostavite da odstoje 10 minuta, pa lepo obrišiti ubrusom. Nauljite i promešajte. U posudi umutite jaja sa mlekom, pa dodajte parmezan. U vatrostalnu posudu stavite pek papir, pa premažite uljem. Poređajte tikvice, prelijte nadevom od jaja, pospite rendani sir i oper novi krug tikvica. Tako ređajte dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji sloj treba da bude sir. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.
Bonus video: Recept za svinjski paprikaš
(Espreso/Stavr ukusa)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!