AKO NE MOŽETE DA ZASPITE SAMO URADITE OVU STVAR: Utonućete u san za manje od MINUT, stručnjak sve OBJASNIO (VIDEO)
Spavanje, Foto: Profimedia

pažnja

AKO NE MOŽETE DA ZASPITE SAMO URADITE OVU STVAR: Utonućete u san za manje od MINUT, stručnjak sve OBJASNIO (VIDEO)

Preporučujući ovu metodu u videu koji je podelio na svom popularnom TikToku profilu

Objavljeno:

Nema ništa gore nego smestiti se u krevet u nadi da ćete se dobro naspavati i shvatiti ne možete utonuti u san. Jedna od brojnih metoda koje možete pokušati kako bi pokrenuli svoje snove, nije uvek efikasna. Srećom, postoji puno manje zamoran trik koji vam može pomoći da se dobro naspavate. Deluje tako brzo da vam može pomoći da odlutate u san za 60 sekundi, prenosi Mirror.

Jednostavan savet za disanje takođe podržavaju brojni stručnjaci, uključujući ‘Doktora za spavanje’, Majkla Breusa. Preporučujući ovu metodu u videu koji je podelio na svom popularnom TikToku profilu – @thesleepdoctor. Dr. Breus je rekao da je to njegova omiljena tehnika za smanjenje broja otkucaja srca pre spavanja.

Profesionalac je objasnio: ‘Jedno od najčešćih pitanja koje mi postavljaju je: ‘Kako mogu smanjiti broj otkucaja srca pre spavanja ili usred noći?’ Moja omiljena tehnika zove se disanje 4-7-8′. Nastavio je: ‘Polako udišete brojeći do četiri, zadržavate dah i brojite do sedam, zatim polako izdišete brojeći do osam. Nauka iza ovoga je prilično cool. Vi zapravo izbacujete višak ugljen dioksida, što znači da vaš srce mora manje raditi i smanjuje broj otkucaja srca’.

Ovaj brzinski trik, koji se bazira na drevnoj joga tehnici, popularizovao je dr. Enru Veil, specijalista integrativne medicine. Dr. Veil preporučuje ponavljanje vežbe dva puta dnevno, ali nikada nemojte raditi više od četiri ciklusa disanja po vežbi tokom prvog meseca – pređite na najviše osam ciklusa kada se osećate spremni za napredak.

Dodaje da je bitan odnos 4-7-8, a ne vreme utrošeno na svaku fazu. Kao takav, možete prilagoditi brzinu ako imate problema sa zadržavanjem daha duže vreme, prenosi Večernji list.

01:34:49

MAJKE I SNAJKE SE04 VELIKO FINALE

(Espreso/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.