DA LI JE MOGUĆE DA SAMO JEDNA ŠOLJICA KAFE IMA OVOLIKU MOĆ?! Svaki dan je pijete, a niste BILI NI SVESNI!
Kancelarija, Foto: Profimedia

savet

DA LI JE MOGUĆE DA SAMO JEDNA ŠOLJICA KAFE IMA OVOLIKU MOĆ?! Svaki dan je pijete, a niste BILI NI SVESNI!

Trik nije vezan za znanje i sposobnost, već za stav koji je od presudnog značaja

Objavljeno:

Trik pomoću koga Australijanac koji zapošljava i intervjuiše radnike lako procenjuje njihov profil. Sve što mu je potrebno jeste šolja kafe i malo strpljenja.

Naime, Australijanac Trent Ines godinama je bio direktor jedne australijske softverske kompanije, zbog čega je često imao priliku da zapošljava ljude. U odabiru kandidata pomogao mu je trik koji je smislio. Trik nije vezan za znanje i sposobnost, već za stav koji je od presudnog značaja.

„Kada bi neko došao kod mene na razgovor za posao, uvek bih mu pokazao kancelariju i odveo ga u neku od kuhinja. Nekako bi ta osoba uvek izašla iz kuhinje sa pićem”, objasnio je bivši direktor.

Kancelarija
Kancelarijafoto: Profimedia

„Nakon što prihvati piće, kandidat se vraća na lokaciju za intervju. Tokom intervjua, kandidat će postepeno piti svoje piće, sve do kraja intervjua. Na kraju razgovora posmatrao sam šta će kandidat uraditi sa svojom šoljom ili čašom”, rekao je Trent.

Australijanac je objasnio da je na kraju svakog intervjua u njegovim mislima jedna stvar: „Da li osoba koja je na intervju želi da odnese praznu šolju nazad u kuhinju?”

Odgovor na ovo u potpunosti je zasnovan na postupcima kandidata, što u velikoj meri dovodi Trenta do konačne odluke.

„Možeš da razviješ veštine, možeš da stekneš znanje i iskustvo, ali sve se svodi na stav, a stav o kome govorimo je koncept – operi šoljicu za kafu”, objasnio je Australijanac, piše 24sata.hr.

„Želite da budete sigurni da imate ljude koji imaju pravi osećaj odgovornosti za svoje postupke, poštovanje drugih i timski rad u kolektivu.“

Bonus video:

00:45

SUPRUG SE NE BUNI JER SE PROVOKATIVNO OBLAČIM, TAKAV MI JE POSAO Didi Džej otvoreno: U svetu može da se naplati, kod nas teško

(Espreso/ City Magazine)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.