PROVERITE DA LI VAM ZAMRZIVAČ RADI UZ JEDNOSTAVAN TRIK: Treba vam samo JEDNA STVAR i ona je BESPLATNA
Zamrzivač, Foto: Profimedia

kuća i dom

PROVERITE DA LI VAM ZAMRZIVAČ RADI UZ JEDNOSTAVAN TRIK: Treba vam samo JEDNA STVAR i ona je BESPLATNA

Kejt Hal, sturčnjak za rashladne uređaje, otkrila je jedan zanimljiv trik pomoću koga ćete proveriti da li vaš zamrzivač pravilno zamrzava i hladi hranu

Objavljeno:

Zamrzavanje je sjajan način da smanjite bacanje hrane, a s obzirom na životne troškove, važno je i da zamrzivač dobro radi. Kejt Hal, sturčnjak za rashladne uređaje, otkrila je jedan zanimljiv trik pomoću koga ćete proveriti da li vaš zamrzivač pravilno zamrzava i hladi hranu.

Kako piše „Express“, sve što treba da uradite je da do pola napunite malu posudu s vodom i pustite je da se zamrzne. Kada se zamrzne, stavite na površinu novčić. Naime, ako vaš zamrzivač radi ispravno, novčić bi trebao da ostane na površini, a ako potone, onda znate da ne radi kako treba.

Rastvor, Čišćenje, Sirće, Voda
foto: Printscreen TikTok/carolina.maccauley

“Ako ustanovite da je temperatura preniska ili da se led topi, prvo što trebate da uradite je da pročitete ponovo uputstvo za upotrebu, jer u njemu se sigurno nalaze saveti od proizvođača šta sve treba sami da proverite i utvrdite da li je zamrzivač ne radi dobro”, savetuje Kejt Hal.

Objasnila je i da zamrzivač i redovono otapate, ako nije samootapajući, ali i da ga ne pretrpavate hranom, kako bi ostalo prostora cirkulisanje vazduha. Osim toga, izbegavajte da stavljate toplu ili vruću hranu u zamrzivač, a ako zamrzavate svežu ili domaću hranu, zamrzavajte ju u manjim količinama kako vaš zamrzivač ne bi morao toliko da radi.

ZLATNI TRIK ZA PRANJE PLASTIČNIH POSUDA: Ne morate da ih bacate, na ovaj način ćete SKINUTI NAJGORU MASNOĆU:

00:59

ZLATNI TRIK ZA PRANJE PLASTIČNIH POSUDA: Ne morate da ih bacate, na ovaj način ćete SKINUTI NAJGORU MASNOĆU! (VIDEO)

(Espreso/ Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.