DOMAĆICE, SVE VREME STE JE KORISTILE POGREŠNO: Evo čemu služi SJAJNA STRANA aluminijumske folije, morate da znate
Aluminijumska folija, Foto: Profimedia

pažnja

DOMAĆICE, SVE VREME STE JE KORISTILE POGREŠNO: Evo čemu služi SJAJNA STRANA aluminijumske folije, morate da znate

Strana koja dolazi u dodir s visoko poliranim čeličnim valjkom postaje sjajna, dok druga ostaje mat

Objavljeno:

Aluminijumska folija je višenamenski alat u kuhinji, često se koristi prilikom pečenja hrane, za čuvanje ostataka obroka, ali takođe se može naći u domaćinstvima kao pomoćno sredstvo za čišćenje. Ono što je zanimljivo kod ove folije jeste da ima dve različite strane – jedna je mat, dok je druga sjajna.

Da biste razumjeli ovu razliku, važno je znati kako se aluminijumska folija proizvodi. U poslednjoj fazi proizvodnje, dva sloja folije prolaze kroz valjak istovremeno.

Aluminijumska folija
foto: Profimedia

Strana koja dolazi u dodir s visoko poliranim čeličnim valjkom postaje sjajna, dok druga ostaje mat. Ta karakteristika ne utiče na osnovne performanse folije, ali je postala predmet radoznalosti i razmišljanja mnogih.

Što se tiče korišćenja u kuhinji i domaćinstvu, nema čvrstih pravila o tome koju stranu treba okrenuti. I mat i sjajna strana će obaviti posao za većinu svakodnevnih situacija.

Folija, Aluminijumska folija
foto: Printscreen/Youtube

Međutim, neki proizvođači nelepljivih aluminijumskih folija ističu da se maksimalna efikasnost postiže kada je hrana postavljena na mat stranu i obmotana njome.

U krajnjoj liniji, izbor strane folije zavisi od preferencija i navika svakog pojedinca. Bez obzira na to koju stranu koristite, aluminijumska folija ostaje korisno sredstvo u kuhinji i domaćinstvu, pomažući vam da pripremite i sačuvate hranu na efikasan način.

Majkei snajke

01:34:49

MAJKE I SNAJKE SE04 VELIKO FINALE

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.