BILA JE SE*S SIMBOL REGIONA PREŽIVLJAVALA JE RADEĆI SVE I SVAŠTA:Do danas niko nije PREBOLEO ono što joj se DESILO
Mira Furlan, Foto: prentscreen/youtube/RTS Prikazuje

paŽnja

BILA JE SE*S SIMBOL REGIONA PREŽIVLJAVALA JE RADEĆI SVE I SVAŠTA:Do danas niko nije PREBOLEO ono što joj se DESILO

Mira Furlan se zajedno sa suprugom, rediteljem Goranom Gajićem, 1991. godine preselila u Sjedinjene Američke Države. Kako bi se tamo snašla, koristila je kontakte koje joj je dala koleginica Milena Dravić. U početku nije bilo nimalo lako. U nepoznatoj državi, kao i većina ljudi, Mira i Goran radili su sve dostupne poslove kako bi finansijski stali na noge

Objavljeno:

Legendarna glumica Mira Furlan obeležila je celu jednu filmsku epohu, njenom talentu divio se ceo region, a neretko je izazivala brojne reakcije i svojim otvorenim stavovima o svim važnijim temama.

Rođena je u Zagrebu, a deo života provela je u Beogradu, međutim tokom ratnih godina nije bila po meri ni Hrvatima ni Srbima. Često je posećivala psihijatra, zbog čega je, takođe, bila izložena osudama javnosti.

Nakon što je dobila otkaz u Hrvatskom narodnom kazalištu oduzet joj je i stan koji je nasledila od bake, a dnevno je dobijala oko 50 pretnji smrću.

Mira Furlan se zajedno sa suprugom, rediteljem Goranom Gajićem, 1991. godine preselila u Sjedinjene Američke Države. Kako bi se tamo snašla, koristila je kontakte koje joj je dala koleginica Milena Dravić. U početku nije bilo nimalo lako. U nepoznatoj državi, kao i većina ljudi, Mira i Goran radili su sve dostupne poslove kako bi finansijski stali na noge.

Goran je tako radio kao dostavljač, asistent u montaži, a kasnije i kao montažer. Za to vreme, glumica je radila kao konobarica, prodavačica, a potom i prevodilac.

Mira Furlan
foto: Profimedia

"Goran je nosio frižidere na šesti sprat po njujorškim zgradama, a ja sam isprobavala razne poslove. Emigracija znači ‘od nekoga prema nikome’, ti zapravo gubiš svoj identitet i onda polako moraš ponovo da ga stvaraš", rekla je svojevremeno glumica.

Posle nekog vremena mogla je da se vrati glumi, a u periodu od 2004. do 2008. glumila je u američkoj seriji "Izgubljeni" koja je ostvarila planetarni uspeh.

Mira Furlan preminula je u januaru 2021. godine, u 65. godini, nakon duge borbe sa bolešću izazvanom virusom Zapadnog Nila, koji joj je preneo zaraženi komarac. Iza sebe je ostavila supruga Gorana i sina Marka.

00:28

Glumica Ivana Dudić pala u sevdah

(Espreso/Lepa i srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.